E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'ın eski yıldızı: Huzuru İslam'da buldum---

Galatasaray'ın eski yıldızı: Huzuru İslam'da buldum

Galatasaray'ın eski yıldızı: Huzuru İslam'da buldum
11 Nisan 2020 - 19:03 borsagundem.com

Ocak 2003'te Liverpool'dan Galatasaray'a kiralanan Portekizli unutulmaz oyuncu Abel Xavier, Portekiz'de verdiği bir röportajda çarpıcı ifadeler kullandı. İslam'ı seçen Xavier, "Acı çektiğim zamanlarda, huzuru İslam'da buldum.'' dedi

İtalya’da Roma hakkında haberlerin yer aldığı Voce Giallorossa adlı haber sitesinde bir dönem Roma forması da giyen Portekizli Abel Xavier’in hikayesine yer verildi.

2002-2003 sezonunun devre arasında Liverpool’dan Galatasaray’a kiralık olarak gelen Xavier’in Türkiye günleri hakkındaki çarpıcı ifadelerine de yerilen haberde Xavier’in Portekiz’de yayınlanan Caras adlı bir dergiye verdiği röportaj da yer aldı.

Şimdilerde Mozambik Milli Takımı’nın teknik direktörlüğünü yapan Xavier, müslümanlığı tercih etme sürecinde kıvılcımın Galatasaray forması giydiği günlerde yandığını söyledi.

İslam’ı seçtikten sonra Faisal adını aldığını söyleyen Mozambik asıllı Portekizli “Acı çektiğim zamanlarda, huzuru İslam’da buldum. Barışı, eşitliği ve umudu aşılayan bir dini yavaş yavaş öğrendim. Kendimi böyle çözdüm. 20 yıllık futbolculuk hayatımda, sahadaki hareketlerin nedeniyle çok yargılandım ve aslında kimse beni tam olarak tanımıyordu. İçinde her an patlayabilecek bir volkan vardı. İslam ile kendimi özdeşleştirmem, 2003 yılında Galatasaray’da oynarken başladı. Müslüman bir ülkede olmak, hayatımın değişmesine neden oldu” diye konuştu.

“Arap dünyasına hep derin bir ilgim vardı. Mozambik’te doğdum, 20 milyonun 6 milyonu Müslüman ve bunu unutmadım” diyen Xavier “Ben de kendimi Arap dünyasının bir parçası olarak gördüm. Bir Hristiyan’dım ancak Portekiz dışındaki hayatım hep İslam’ın içinde geçti ve huzuru, dengeyi böyle buldum. Bana olan her şeyle savaşma şansını verdi bu. Görünüşümü değiştirdiğim zamanlar oldu ancak görünüşümü değiştirmiş olmam, içimdekileri değiştirdiğim anlamına gelmedi hiçbir zaman” ifadelerini kullandı.

Xavier, “Müslümanlığı seçtikten sonra daha özgür, daha açık bir insan oldum. Allah’ın bize verdiği bir hayat var ve İslam’ın değerlerini temsil etmeliyiz. Sadece dış görünüşümle değil, görüşlerimle de kendimi anlatmak istedim ve futbolu bıraktım. Futbola devam ettiğim zaman, İslam’ın gerektirdiği her şeyi, örneğin oruç tutmak, yapamıyordum” dedi.

Özellikle tarzıyla futbolseverlerin hafızalarına kazınan unutulmaz futbolcu “Gücümü, bilinirliğimi, dünyanın daha iyi bir yer olması için kullanmak istiyorum. Sadece 1-2 insana değil, milyonlarca insana yardım etmek istiyorum. Irka, renklere, başka bir şeye bakmadan, hep birlikte hareket etmeliyiz” mesajını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hokkabaz12 Nisan 2020 01:35

    Parayı burda buldu ya ondandır:),sıra kitabını yazıp bize itelicek 2500tl’den :))

  • Batak12 Nisan 2020 00:32

    Allah (c.c.) mübarek etsin.

  • İlhami11 Nisan 2020 23:25

    İyiki yanlış yerlerden İslamı dinlememiş Bugün kendini mehdi ilan eden Abd kuklası fetöcülerin elin e düşseydi bu dünyasıda ahiretide yanardı Allah hepimizi gerçek müslümalarla dost arkadaş eylesin

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ11 Nisan 2020 22:27

    Gerçekler ve güneş balçıkla sıvanmaz.Müslüman kardeşlerimiz AB ve ABD zaten hiç bir savaş olmadan içeriden feth edeceğiz.keşke müslümanlar daha kültürlü ve bilgi olsalar her birimiz birer misyoner olsan bu olaylar daha hızlanır.zaten asıl HUZUR VE ZENGİNLİK İSLAM dadır.bunu bir tatsanız bir daha bırakamazsınız.Hepimiz er ya da geç ölümü tatacağız.önemli olan ALLAH ın emrettiği gibi yaşamaz.yoksa diğerleri yanlışlıklardır.tabiki cennete adam lazım olduğu gibi cehenneme de adamlar lazım.gerisini sizler karar verin.

  • A. A.11 Nisan 2020 22:02

    Maşallah. Allah mübarek eylesin. Allah hepimizin hidayetini artırsın.

  • Borsacı11 Nisan 2020 19:49

    Galatasaray tavan yapar Borsa Gündem

  • : )11 Nisan 2020 19:42

    bunlar ahmet gibilerden daha müslüman oluyor. hak hukuk emek yemiyor. 

  • AHMET ÖZBİR11 Nisan 2020 19:21

    ARAMIZA hoşgeldin kardeşim. Rabbim iki cihan seâdeti nasip etsin. Hak ve Son Din İslâmiyet Güneşi yeryüzünü aydınlatıyor hamdolsun. Galatasaray'da oynadığı yıllarda İSLÂM'A GÖNLÜNÜ KAPTIRMIŞ, sebep ülkem olmuş, G.Saray'ımız olmuş. Sebep olanlardan Allah razı olsun.

  • aramıza? 11 Nisan 2020 20:58

    senin partiye üye mi oldu şimdi ? : ) Milleti kafir ilan edenlerin, yabancıları kendi partilisi görmesi çok komik : )) Umarız senin dinine girmez, tarikatına girmez. Adam gibi Peygamber efendimizin dini İslamı seçer... Allah kabul etsin...

  • Malatya 11 Nisan 2020 19:12

    Maşallah...