E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde tur için sahada---

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde tur için sahada

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde tur için sahada
02 Ağustos 2023 - 08:50 borsagundem.com

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanşında Zalgiris'i ağırlayacak.

Galatasaray, Avrupa kupalarında 304. kez sahne alacağı UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında Litvanya'nın Zalgiris takımını konuk edecek.

Rams Park Stadyumu'nda bugün saat 21.30'da oynanacak müsabakayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan hakem Willy Delajod yönetecek. Delajod'un yardımcılıklarını Erwan Finjean ve Cyril Mugnier üstlenecek. Müsabakanın dördüncü hakemi Thomas Leonard olacak. Maç D Smart 77. kanal ve D Smart Go ekranlarından canlı olarak yayımlanacak.

Süper Lig'de geçen sezonu şampiyon tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turunda başlayan sarı-kırmızılı takım, Zalgiris ile yaptığı ilk maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Galatasaray'ın tur atlaması için bugünkü karşılaşmadan galibiyetle ayrılması gerekiyor. Müsabaka, berabere sonuçlanması durumunda uzatmalara gidecek. Galatasaray, Zalgiris'i elemesi halinde 3'üncü ön eleme turunda Olimpija Ljubljana ile eşleşecek.

Galatasaray, maçı kaybetmesi halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'ndan devam edecek.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Angelino, Kerem Aktürkoğlu, Midtsjö, Olivieira, Zaniolo, Mertens, Bakambu.

Zalgiris: Gertmonas, Pavelic, Hnid, Vucur, Bopescu, Buff, Kendysh, Gorobsoc, Golubickas, Fofana, Oyewusi.

En farklı galibiyet ve mağlubiyet

Galatasaray, Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini İsrail ekibi Maccabi Netanya, en farklı yenilgilerini ise Alman ekibi Bayern Münih ve İspanya temsilcisi Real Madrid karşısında yaşadı.

UEFA Avrupa Ligi'nin 2009-2010 sezonu 3. eleme turu rövanş maçında İsrail'in Maccabi Netanya ekibini konuk eden sarı-kırmızılı ekip, Ali Sami Yen Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 6-0 kazanarak Avrupa kupaları tarihindeki en farklı galibiyetine ulaştı.

Sarı-kırmızılı takım, 1972-1973 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Alman ekibi Bayern Münih'e, 2019-2020 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'e 6-0'lık skorlarla kaybetti ve tarihinin en farklı yenilgilerini yaşadı.

Galatasaray'ın tur atlaması halinde muhtemel rakibi belli oldu

 

Galatasaray transferi KAP'a bildirdi!

 

UEFA Galatasaray'ı incelemeye aldı

 

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde tur atladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)