E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray: 1 - Mersin İdmanyurdu: 1 ---

Galatasaray: 1 - Mersin İdmanyurdu: 1

Galatasaray: 1 - Mersin İdmanyurdu: 1
12 Eylül 2015 - 19:42 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig 4. hafta maçında Galatasaray, evinde Mersin İdman Yurdu'nu konuk etti. 90 dakika 1-1 sona erdi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında konuk ettiği Mersin İdmanyurdu ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı kısır geçen mücadelenin ikinci devresi tam anlamıyla nefesleri kesti. 49. dakikada Welliton'un golüyle geriye düşen sarı kırmızılı takım, hemen 1 dakika sonrasında Podolski ile skoru eşitledi. İlerleyen dakikalarda iki takım da çok sayıda gol pozisyonundan yararlanamayınca maç 1-1 sona erdi. Galatasaray bu skorla puanını 5'e yükseltirken, Mersin İdmanyurdu da ilk puanını aldı. Maçın son dakikasında Selçuk İnan direkt kırmızı kartla, Vederson ise 2. sarı karttan oyun dışı kaldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
1. dakika Hakem Mete Kalkavan'ın düdüğü ile karşılaşmaya Galatasaray başlıyor.
3. dakikaFernando Muslera'nın attığı uzun pasa rakip yarı alanda hareketlenen Lukas Podolski ofsayta yakalanıyor.
8. dakika Prejuce Nakoulma'nın sol kanattan çevirdiği topu önünde bulan Welliton Soares ceza sahası dışı sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak defansa çarpıp yükseklik kazanan topu Fernando Muslera rahatlıkla kontrol ediyor.
13. dakika Sağ kanatta Prejuce Nakoulma'dan topu kapan Selçuk İnan bekletmeden pasını Burak Yılmaz'a veriyor. Savunma arkasına sarkan Burak, ceza sahası içi sağ çaprazda kaleciyi geçtikten sonra açısı dar olmasına rağmen şutunu çekiyor ancak top yan ağlarda kalıyor.
19.dakika Jose Rodriguez'in pasında topla buluşan Wesley Sneijder yaklaşık 30 metreden şutunu çekiyor ancak kaleci Zülfikar topu son anda kornere çeliyor.
25, dakikaBurak Yılmaz'dan sıyrılan Abdul Khalili pasını Welliton Soares'e veriyor. Welliton, topla birlikte ceza sahasına girdikten sonra sağ ayağı ile şutunu çekiyor ancak Hakan Balta'ya çarpan top uzaklaşıyor.
29.dakika Ceza yayının gerisinden kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Wesley Sneijder şutunu çekiyor ancak top kalenin solundan auta çıkıyor.
35. dakika Sağ kanattan gelişen atakta Jose Rodriguez arka tarafa ortasını yapıyor. O noktada topla buluşan Olcan Adın pasını Yasin Öztekin'e veriyor. Yasin, altıpasın sol köşesinden şutunu çekiyor ancak kaleci Zülfikar topu kontrol ederken dışarı çıkıyor ve Galatasaray köşe vuruşu kazanıyor.
41. dakikaCeza yayının sol çaprazından kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan şutunu çekiyor ancak top üstten auta çıkıyor.
44. dakika Olcan Adın'ın pasında topla buluşan Wesley Sneijder sol çaprazdan gelişine şutunu çekiyor ancak kaleci Zülfikar bir kez daha topu kornere çelmeyi başarıyor.
45+1. dakika Mete Kalkavan ilk yarının son düdüğünü çalıyor. İlk yarı golsüz eşitlik ile sona eriyor.
46. dakika Mete Kalkavan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Mersin İdman Yurdu başlıyor.
49. dakika GOOOLL Welliton'un golüyle Mersin İdmanyurdu TT Arena'da 1-0 öne geçiyor.
50. dakika GOOOLL Podolski beraberliği getiren golü atıyor. Galatasaray:1 - Mersin İdmanyurdu:1
55. dakika Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Wesley Sneijder altıpas önüne ortasını yapıyor. O noktaya hareketlenen Olcan Adın müsait pozisyonda kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla üstten auta çıkıyor.
63. dakika Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza sahasına ortasını yapıyor. Altıpasın ön tarafında bulunan Selçuk İnan kafa vuruşunu yapıyor ancak top üstten auta çıkıyor.
66. dakika Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ön direğe ortasını yapıyor. O noktada topa dokunan Yasin Öztekin topu içeriye çeviriyor. Altıpas önünde bulunan Olcan Adın da topu arka direğe aşırtıyor. Arka direkte o topu takip eden Burak Yılmaz kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Zülfikar köşeye iyi uzanarak topu kornere çeliyor.
75.dakika Orta alanda topu kazanan Murat Ceylan pasını Abdul Khalili'ye veriyor. Khalili, penaltı noktasında Muslera ile karşı karşıya iken şutunu çekiyor ancak top çok az farkla auta çıkıyor.
82. dakika Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wesley Sneijder ön direğe ortasını yapıyor. O noktada Semih Kaya uzak köşeyi düşünerek kafa vuruşunu yapıyor ancak top az farkla auta çıkıyor.
88. dakika Burak Yılmaz'ın pasında topla buluşan Sinan Gümüş altıpasın sağ köşesinden şutunu çekiyor ancak top az farkla auta çıkıyor.
90+1.dakika Tita'nın faulü sonrasında yaşanan itişmeler sırasında Gökçek Vederson yapmış olduğu müdahale nedeniyle ikinci sarı kartını görüyor ve kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.
90+3. dakika Orta alanda Tita'nın arkadan yapmış olduğu faule sinirlenen Selçuk İnan rakibine tekme atınca direkt kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.
90+5. dakika Sol kanatta topla buluşan Sinan Gümüş pasını Burak Yılmaz'a veriyor. Burak altıpasın hemen önünde sol ayağı ile şutunu çekiyor ancak top kaleci Zülfikar'ın bacağına çarpıp oyun alanına geri dönüyor. O topu takip eden Sabri Sarıoğlu altıpasın sağ çaprazından şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
90+7. dakika Mete Kalkavan karşılaşmanın son düdüğünü çalıyor. Galatasaray ile Mersin İdman Yurdu 1-1 berabere kalıyor ve iki takım da birer puan sahibi oluyor.

İŞTE İLK 11'LER
GALATASARAY: Muslera - Sabri, Semih, Hakan, Olcan - Selçuk, Jose Rodriguez, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak

MERSİN İDMANYURDU: Muammer, Serkan B., Mitrovic, Servet, Vederson, Sadiku, Khalili, Nakoulma, Murat Ceylan Pedriel, Welliton
 
GALATASARAY İLK 11'İNDE 4 DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasında Mersin İdmanyurdu'nu konuk eden Galatasaray, kadrosunda 4 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte, ligde son oynanan Torku Konyaspor maçının ilk 11'inde yer alan isimlerden, İtalyan ekibi İnter'e transfer olan Felipe Melo, sakatlığı bulunan Aureline Chedjou, kırmızı kart cezalısı Lionel Carole ve teknik heyetin yedekler arasında yer verdiği Umut Bulut, Mersin İdmanyurdu müsabakasının başlangıç kadrosunda yer almadı.
      
Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, sakatlıktan dönen Semih Kaya'yı Chedjou'nun yerine, Olcan Adın'ı Carole'ın yerine, Jose Rodriguez'i Felipe Melo'nun yerine ve Yasin Öztekin'i de Umut Bulut'un yerine görevlendirdi.
      
Tedavisi devam eden Hamit Altıntop ile teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun tercihleri arasına giremeyen Bilal Kısa ve Koray Günter de kadroda yer almadı.

YENİ TRANSFERLER İLK KEZ KADRODA 
Sarı-kırmızılı ekibin yeni transferleri Cenk Gönen ve Jason Denayer, Mersin İdmanyurdu müsabakasının yedekleri içinde yer aldı. Transfer sezonunun son bölümünde kadroya dahil edilen iki isim, Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında yeni takımlarının kadrosuna ilk kez girmiş oldu.
     
MUSLERA 19 SAAT UÇTU YİNE DE FORMAYI BIRAKMADI
Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera, ülke milli takımı kadrosunda yer almasının ardından 19 saatlik bir yolculuk sonrası İstanbul'a dönerken, Mersin İdmanyurdu maçının ilk 11'inde görev yaptı. Uruguay'ın Kosta Rika ile yaptığı özel maç için ülkesine giden başarılı kaleci, perşembe akşamı İstanbul'a dönüp, takımla bir antrenmana çıktı ve Mersin İdmanyurdu maçına da yine ilk 11'de çıktı.

 TERÖRE BÜYÜK TEPKİ
Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle Türk Telekom Arena'da takımların ve taraftarların tepkisi dikkati çekti. Galatasaraylı futbolcular sahaya, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın da giyeceği, "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı tişörtlerle ısınmaya çıktı. Tişört üzerinde Türk bayrağının altında 3 kulübün armaları yer aldı.
      
Mersin İdmanyurdu ise terör saldırılarında şehit olan polis ve askerlerin isimlerinin yer aldığı tişörtlerle ısınma bölümünde yer aldı. Tişörtlerin ön bölümünde, şehit olan kişinin ismi yer alırken, arka bölümde ise doğum tarihi ve hangi ilden olduğu yazıldı. Her iki takım, karşılaşmaya, "Teröre karşı birlikteyiz" yazılı pankartı taşıyarak çıktı.

ŞEHİTLERİN ADI ANONS EDİLDİ      
Öte yandan, taraftarlar ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" tezahüratları yaparak, terör olaylarını protesto etti. Stat hoparlörlerinden, şehit olan polis ve askerlerden bazılarının isimleri okunurken, taraftarlar her isim için, "burada" diyerek karşılık verdi. Tribünde "Türküyle, Kürdüyle, teröre karşı omuz omuza" yazılı büyük bir pankart açıldı.
      
HAMZAOĞLU SİYAHLAR İÇİNDE

Ayrıca, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, maça tamamen siyah giysiler giyip, kırmızı kravat takarak geldi. Sarı-kırmızılı teknik adam, maç öncesi yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Şehitlerimizin acısını paylaştığımızı göstermek için böyle giyindim. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bu günler de geçecek" açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)