E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemG20 deklarasyonu yayınlandı---

G20 deklarasyonu yayınlandı

G20 deklarasyonu yayınlandı
06 Eylül 2015 - 11:32 borsagundem.com

Ankara'daki G20 zirvesisinde para akışlarının şeffaflığını daha da artırmak için yeni usuller üzerinde çalışılmasına karar verildi

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda, terörizmle bağlantılı mal varlıklarının dondurulması ve bilgi paylaşımı gibi konularda iş birliğinin daha da geliştirilmesine dair kararlılık vurgusu yapıldı.
G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın ardından sonuç deklarasyonu yayımlandı.
Deklarasyonda, terörizmin finansmanının engellenmesi ve uluslararası vergi kaçakçılığının zorlaştırılması en önemli gündem maddeleri arasında yer aldı.
Özellikle sınır ötesi mal varlığı dondurma talepleri konusunda olmak üzere terörizmle bağlantılı mal varlıklarının dondurulması ve bilgi paylaşımı gibi konularda iş birliğini daha da geliştirmeye dair kararlılığın teyit edildiği deklarasyonda, para akışlarının şeffaflığını daha da artırmak için yeni usuller üzerinde çalışılacağına dikkat çekildi. 
Deklarasyonda, üye ülkeler tarafından terör finansmanın suç olarak kabul edilmesinin ve terörizmin finansmanına karşı düzenlenmiş sağlam finansal yaptırım rejimlerinin varlığının terörist finansal akımlarını aktif şekilde engellemek için hayati öneme sahip olduğu vurgusu yapıldı. 
- Vergi kaçakçılığına karşı eylem planı
Adil vergi sistemleri ve uluslararası vergi kaçakçılığına karşı G20/OECD tarafından hazırlanan 15 maddelik eylem planına değinilen deklarasyonda, çalışmanın nihai halinin ekim ayında Peru’nun başkenti Lima’da görücüye çıkacağı ve Antalya’da yapılacak "liderler zirvesi"nde liderlere sunulacağı bilgisi yer aldı. A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)