E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinFukuşima, Çernobil'e eşdeğer---

Fukuşima, Çernobil'e eşdeğer

Fukuşima, Çernobil'e eşdeğer
12 Nisan 2011 - 12:17 borsagundem.com

Japonya Nükleer Güvenlik yetkilileri, Fukuşima Dai Ichi nükleer santralde yaşanan felaketi, 1986'daki Çernobil'e eşdeğer bulduklarını açıkladı

Japonya Nükleer Güvenlik Komisyonu yetkililerinden brii, devlet televizyonundan yaptığı açıklamada, Fukuşima'dan kaynaklanan sızıntının şimdilik Çernobil'dekinin yüzde 10'u kadar olduğunu söyledi.
Daha önce krizin derecesini 5 olarak belirleyen Komisyon, bugün itibariyle değerlendirmesini 7'ye çıkardı. Nükleer krizler için 7. derece, Uluslar arası skalada en üst seviye anlamına geliyor ve bugüne kadar yalnızca Çernobil bu derecede değerlendirildi.
Japonya, Pazartesi günü radyasyon sızıntısının yeniden artmaya başlaması sebebiyle nükleer santrali boşaltma çalışmalarını genişletti.
Kyodo gazetesinde yer alan habere göre, Japonya 2011 mali bütçesine ek olarak ülkenin yeniden inşası için 1 trilyon yen değerinde bir bütçe daha çıkaracak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)