E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransız hükümeti enflasyonda düşüş bekliyor---

Fransız hükümeti enflasyonda düşüş bekliyor

Fransız hükümeti enflasyonda düşüş bekliyor
01 Mayıs 2023 - 03:50 borsagundem.com

Fransız hükümeti Nisan ayında yüzde 6.9 olarak gerçekleşen enflasyon, Eylül'den itibaren azalış trendine gireceğini açıkladı.

Fransız hükümeti tüketicilerin en büyük endişesini oluşturan gıda enflasyonunun Eylül ayında yavaşlamasını beklediklerini açıkladı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Fransa'da Ticaret ve Turizmden sorumlu bakan Olivia Gregoire bir radyo programında yaptığı açıklamada "İnsanlar Eylül ayında tatillerinden döndüklerinde, raflarda gördüğünüz fiyatlarda ve gıda fiyat enflasyonu açısından gözle görülür bir düşüş yaşayacağız." dedi.

Bakanın sözleri, Fansa Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası üyesi Francois Villeroy de Galhau'nun tespitlerini anımsattı. Galhau bu ay başında gıda fiyatları enflasyonunun yılın ikinci yarısında hafiflemeye başlayacağına dair beklentisini fade etmişti.

28 Nisan'da yayınlanan yeni verilere göre Fransız ekonomisi hükümetin emeklilik reformuna karşı protestolara rağmen yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 oranında büyüdü, ancak enflasyon yükselmeye devam etti.

Fransa'da mart ayında yüzde 5,7 olarak gerçekleşen enflasyon nisan ayında yüzde 5,9'a yükseldi. Avrupa Birliği ile uyumlu hale getirilmiş tüketici fiyat endeksi ile ölçülen enflasyon ise nisan ayında yüzde 6.9 olarak gerçekleşti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch son değerlendirmesinde ülkenin kredi notunu bir kademe düşürmüş ve düşüşün devam edebileceği uyarısında bulunmuştu. (Euronews)

Fitch Fransa'nın kredi notunu düşürdü

 

Fransa'nın Moskova Büyükelçiliği'nde 'zarf' paniği

 

Fransa'daki grevlerden enerji üretimine büyük darbe

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)