E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransız basını: Erdoğan Macron'u yapıcı tutum benimsemeye çağırdı---

Fransız basını: Erdoğan Macron'u yapıcı tutum benimsemeye çağırdı

Fransız basını: Erdoğan Macron'u yapıcı tutum benimsemeye çağırdı
23 Eylül 2020 - 01:40 borsagundem.com

Fransız medyası Erdoğan-Macron görüşmesine geniş yer verdi. Görüşme talebinin Fransa'dan geldiği belirtilen haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macron'u yapıcı tutum benimsemeye çağırdığının altını çizdi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesi Fransız basınında geniş yer buldu.

Le Figaro gazetesi, söz konusu telefon görüşmesini okuyucularına "Erdoğan, Macron'u 'yapıcı tutum' benimsemeye çağırıyor." başlığıyla duyurdu.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilimde Macron'dan sağduyulu ve yapıcı tutum beklediği belirtildi.

Kamu yayıncısı France Info'nun haberinde de Macron'un "Türkiye'yi Akdeniz'de belirsizlik olmadan barış ve iş birliği alanın inşasına yönelik adım atmaya çağırmasına" karşılık Erdoğan'ın Macron'dan sağduyulu ve yapıcı tutum içinde olmasını beklediğinin altı çizildi.

Haberde, bu görüşmenin "iki liderin arasındaki karşılıklı sert açıklamaların" ardından bir yatışmanın sinyali olduğuna dikkati çekildi.

Ouest-France gazetesinin haberinde Macron'un Erdoğan ile telefon görüşmesi talebinde bulunarak Türkiye'ye tansiyonu yatıştırma sinyali gönderdiği belirtildi.

Haberde, Fransa'nın Doğu Akdeniz'de yaşanan krizde Yunanistan'ın yanında yer aldığı ifade edilirken, Erdoğan'ın görüşmede Macron'dan sağduyulu ve yapıcı tutum beklediğini söylediği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin23 Eylül 2020 14:55

    Chpliler ülke ile ilgili mevzulara karışmasın lütfen.zira onların tarafı hep karsımızdakı taraf.atatürk maskesi altında ülkemizin altını oyuyor dinamit yerlestiriyorlar...daha yazacak cok sey varda neyse...midemi bulandıran bir durum şudurki sırf erdogan düsmanlıgı yüzünden hiç bir şarta bakmadan partiyi ele geçirmis bu mihraklara oy veriyorlar....

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Eylül 2020 15:39

    chp nin ATATÜRK ün partisi olma çizgisinden tamamen çıkıp duvara çarpmıştır.ne vizyonları var ne projeleri, işleri güçleri boş işler fitne fesat halkı kışkırtmak.bunu yeyicek cahil kitleler yok artık.görürüp chp nin direksiyonu teröristleri destekleyenlerle işbirliği yapanlara verdiler.

  • manyak herif23 Eylül 2020 12:08

    doğu  akdenizde zengin hidrokarbon yataklarından dostumuz fransaya da pay verirsek aramızdaki buzlar erir, sıcak ilişkiler tesis edilir düşüncesindeyim.Bürokrasi bunu gerektirir.

  • muck23 Eylül 2020 09:49

    Kendi deniz sınırımızı, Kurtuluş savaşı ile çizdiğimiz, donanma gemilerimizin olmadı halde elde ettiğimiz 7 düvele karşı attığımız imza... oluşan Türk cumhuriyeti sınırları..... Fransa ile konuşuyoruz :D komşumuz dahi olmayan Fransa.... Allah akıl fikir versin...  en azından Fransa ne istiyor? derdi ne? sorunları ne? bir dinleyelim. Orta doğuya fazla açılmayın, benim sömürgelerime karışmayın diyor.. Ama SURİYEDE PKK TERÖR ÖRGÜTLERİNE VERDİĞİ, BETON FABRİKALARININ İŞLETTİĞİ BOL BOL HENDEK, BİNALAR, TANKALRA DUVARLAR YAPTIĞINI unutmadık. o bakımdan Fransa ile asla ittifark menfaat uyumamız olmaz. PKK yı nedne desteklediği belli. türkiye bölsesel sorunları ile uğraşsın, menfaatima el uzatmasın istiyor. Teknolojık gelişmeler, fransanın sistemini bozmaya devam edecek.Teknolojı üstün olan, dünyayı hep yönetmiştir.hava gücü İha ve Siha elde ak-47 keleş, gerilla sistemini çökertmiştir.

  • Net man 23 Eylül 2020 08:05

    Doğu Akdeniz bizimdir.nokta.bunun kıta sahanlığı ve Uluslararası hukuk nezdinde tartşılacak bir tarafı yoktur..Ege ise bir Yunan denizi değildir..müzakere edilecekse 12 adalar müzakere edilebilir..biz geri alalım diye..KKTC de ise iki uluslu federasyon safsatası çöp olmuştur ve olmalıdır...KKTC ayrı bir devlettir..tanıtılmalı ve tanınması sağlanmalıdır..mesela İngiltere ile müzakere edilerek Direktt uçuşlar başlatılmalıdır..kapalı Maraş ise KKTC yönetiminde eski şaşaalı günlerine geri dönmeli ve bir turizm cenneti olmalıdır...haaa hiç biri olmadı KKTC ilhak edilip Türkiye Cumhuriyeti Devleti bin bir vilayeti olmalıdır...

  • KERİM23 Eylül 2020 08:51

    BİZİM OLAN KIBRIS TÜMÜYLE TARAFIMIZA TESLİM EDİLMELİDİR.