E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa'da Sayıştay hükümeti uyardı---

Fransa'da Sayıştay hükümeti uyardı

Fransa'da Sayıştay hükümeti uyardı
17 Haziran 2014 - 13:28 borsagundem.com

Fransa’da Sayıştay bütçe açıkları konusunda hükümeti uyardı

Fransa’da devletin hesaplarını denetlemekten sorumlu Sayıştay, 2014 yılında da bütçe açıklarının gayri safi milli hasılaya oranının yüzde 4 civarında olacağı uyarısı yaptı.

Sayıştay, kamu maliyesi ile ilgili hazırladığı raporu bugün kamuoyu ile paylaştı. Hükümetin bütçe açıklarını yüzde 4’ün altına indirme planının gerçekçi bulunmadığı uyarısı yapılan raporda, tasarruf önlemleri paketinin bir bölümünün yeteri kadar açık ve belirgin olmadığı uyarısı yapıldı.

Hükümetin önümüzdeki üç yıl için hazırladığı 50 milyar avro tutarındaki tasarruf paketine atıfta bulunan raporda, bu paketin 30 milyar avro tutarındaki bölümünün yeteri kadar ayrıntılı bir şekilde metne dökülmediği vurgulandı.

Hükümetin gelir vergisini düşürmeyi hedeflediği hatırlatılan raporda, vergilerdeki bu düşüşün bütçeye 2-3 milyar avro yük olarak döneceğine dikkat çekildi.

Fransa'da, bütçe açıkların gayrisafi milli hasılaya oranının yüzde 4'ü bulması, AB Komisyonu ile arasında ciddi krize yol açıyor. AB Komisyonu, geçen yıl bu oranın yüzde 3'e düşürülmesi için süre vermiş ve daha sonraki açıklamalarında bu süreyi uzatmayacağı ikazını yapmıştı.

Meclis, iki ay önce hükümetin önümüzdeki üç yıl içinde 50 milyar avro tasarruf yapılmasını öngören paketini kabul etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)