E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFransa ile 'Kuzey Afrika' işbirliği---

Fransa ile 'Kuzey Afrika' işbirliği

Fransa ile 'Kuzey Afrika' işbirliği
24 Kasım 2015 - 06:55 borsagundem.com

Fransa’da Türk Ticaret Odası kuruluyor. Fransız yatırımcılar, Kuzey Afrika pazarına Türklerle girecek

Türkiye’de önemli yatırımları olan Fransızlar, Türkiye ile ticari ilişkileri daha da fazla geliştirmek için harekete geçti. Mithat Yurdakul'un Milliyet'teki haberine göre Fransa’da TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya gelen Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon, “Rifat Bey’le Fransa’da Türk Ticaret Odası kurma çalışmamız var” dedi. Marcon, Kuzey Afrika’da Fransızca bilen Türk girişimcilerle ortak çalışabileceklerini belirterek, otomotiv, enerji, hizmet ve gıda sektöründe işbirliği yapılabileceğini kaydetti.

Fransa’da Türk gazetecilerle bir araya gelen Marcon, “Fransız müteşebbisler Türkiye’yi iyi tanımıyor. Fransız müteşebbislere şunu söylüyoruz: Bazı büyük Fransız şirketlerin Türkiye’de yaptıklarını örnek alın. Ne kadar memnun olduklarını görün Türkiye ile çalışmaktan. TOBB ile olan ilişkilerimizde ticari ilişkilerin kolaylaştırılması üzerinde durduk, özellikle vize konusunda. Fransa’da çalışabilmek için Türk müteşebbislerin üç dört hafta beklemeleri, vize almak için bu anormaldi. Rifat beyle (Hisarcıklıoğlu) Fransa’da Türk Ticaret Odası kurma çalışmamız var” dedi.

‘Türk dostlarımız...’

Türk girişimcilerin Fransa’da yatırım yapmasını istediklerini anlatan Andre Marcon, “Her bir piyasa diğerini bilmekten faydalanabilir. Kuzey Afrika’da Fransızca bilen Türk girişimcilerle birlikte ortak çalışmamız olabilir mesela. Türk dostlarımız Balkan ve Ortadoğu’yu iyi biliyorlar. Onlarla birlikte bizde bu piyasalarda olabiliriz. Otomotiv ve enerji sektöründe, hizmet sektöründe olabilir. Kanımca özellikle gıda ve tarım sektöründe yatırımların büyük çoğunluğu bu sektöre yönelik olacaktır” şeklinde konuştu.

Fransızların Renault, Peugeot, Michelin, Danone, Valeo, BNP Paribas, Lafarge, Groupama, Carrefour, Saint-Gobain gibi şirketlerinin Türkiye’de yatırımı bulunuyor. Ayrıca pek çok Türk şirketi de Fransızlarla ortak iş yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)