E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFransa: Cezayir, askeri uçaklarımıza hava sahasını kapattı---

Fransa: Cezayir, askeri uçaklarımıza hava sahasını kapattı

Fransa: Cezayir, askeri uçaklarımıza hava sahasını kapattı
03 Ekim 2021 - 16:48 borsagundem.com

Cezayir'in, Fransız ordusuna ait uçaklara hava sahasını kullanma izni vermediği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama Fransız ordusundan yapıldı.

Ordu sözcüsü Pascal Ianni, bu sabah iki uçak için uçuş planının yapıldığını ancak Cezayir tarafının Fransız uçaklarının kendi toprakları üzerindeki uçuşlarını durdurduğunu öğrendiklerini söyledi.

Ianni, bunun Sahel bölgesindeki operasyonlarla ilgili önemli bir sonucunun olmayacağına vurgu yaptı.

Macron'un sözler tepki toplamıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Cezayir'i "Fransa'ya kin beslemekle" suçlamış, "Fransız kolonizasyonundan önce bir Cezayir ulusu var mıydı?" ifadesini kullanmıştı.

Cezayir de Paris'teki büyükelçisini "istişarelerde bulunmak üzere" geri çağırdığını açıklamıştı.

Fransa'nın "kara lekesi"

Fransa'nın, Afrika kıtasındaki sömürgeci tarihinin en güncel ve en kanlı örneğini teşkil eden Cezayir, 1954'te bağımsızlık mücadelesine başladı.

Cezayir, 8 yıl süren bağımsızlık mücadelesiyle bu uğurda en ağır bedel ödeyen ülkelerden biri kabul edilirken, yaşanan büyük acılar Fransa'nın Afrika'dan çekilirken bıraktığı "kara leke" olarak tarihe yazıldı.

Ülkede yıllar süren insanlık dışı savaşta yaklaşık 1,5 milyon Cezayirli hayatını kaybetti, milyonlarca insan yerinden oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk04 Ekim 2021 09:38

    Benzine zam yapmaktan bikmayan migros u kiniyorum

  • serok agopyan03 Ekim 2021 18:26

    Dostumuz fransaya karşı yapılan bu küstahça tavrı kınıyorum.sultan süleyman fransaya boşuna bazı ayrıcalıklar içeren kapitülasyonları vermedi.sırf fransayı sevdiği ve dost olduğu için verdi .bunu kim inkar edebilir.biz bu aklımızla cihan padişahı sultan süleymandan daha mı akıllıyiz.bu neyin kafası?

  • Ky04 Ekim 2021 00:14

    Kanuni Sultan Süleyman Fransızları sevdiği için değil Avrupa hiristiyan birliğini dağıtmakve ticareti canlandırmak için kapitilasyon vermiştir Fransaya.Osmanlı Devleti güçlü iken verdiği kapitilasyonlar başlarda lehine iken gücünü kaybetmesi ile aleyhine dönmüş ekonomisini bitirmiştir.Yanıltma!!!!

  • Hüseyin 03 Ekim 2021 18:17

    ''Fafa" ve "biryorum" un ikisine de %100 olumsuz demişler. Adamlar doğru söylemişler ama herkes %100 olumsuz oylamislar. Ulan memlekette bu kadar da Fransiz vatan hainı olduğunu zannetmiyordum ama varmış ....

  • fafa03 Ekim 2021 17:18

    Dünyanın hiçbir ülkesinde kafatası müzesi yoktur,Fransa hariç.İşledikleri vahşeti utanmadan sergilemektedir.Cezayir diye bir devlet yoksa sizi Cezayir'den kim kovdu?

  • Bir yorum03 Ekim 2021 17:01

    Çok iyi yapmış!