E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemForeign Policy: ABD için Karabağ Savaşı bir okul oldu---

Foreign Policy: ABD için Karabağ Savaşı bir okul oldu

Foreign Policy: ABD için Karabağ Savaşı bir okul oldu
31 Mart 2021 - 15:02 borsagundem.com

Karabağ Savaşı’nda İHA’ların kullanımına yönelik bir analiz yayımlayan Amerikan dergisi Foreign Policy'inin yazısında, ABD ordusunun eğitmenlerinin, savaşın görüntülerini inceleyerek öğrendikleri hakkında brifing verdikleri belirtildi.

Karabağ’daki Azerbaycan ordusunun tarihi zaferinin ardından, Türkiye’nin de Suriye’de uyguladığı, tank, piyade ve topçu gibi geleneksel birliklerin İHA/SİHA’larla birlik içinde hareket ettiği savaş stratejisi büyük yankı uyandırmıştı.

Yeni Şafak'ın haberine göre; Uluslararası medyada kendine sıkça yer bulan bu stratejiyi Amerikan dergisi Foreign Policy de gündemine aldı. Dergide Karabağ Savaşı örneği üzerinden İHA’ların kullanımına yönelik bir analiz yayımlandı.

ABD ORDUSU EĞİTMENLERİ SAVAŞIN GÖRÜNTÜLERİNİ İNCELİYOR

Yazıda, ABD ordusunun Asimetrik Harp Grubu'nun eski başkanı Albay Scott Shaw’ın ve ordunun eğitmenlerinin Dağlık Karabağ Savaşı’nın saatler süren görüntülerini inceleyerek öğrendikleri hakkında brifing vermekle meşgul olduğu ifade edildi. Karabağ Savaşı’nın “ABD için bir okul” olduğu aktarıldı.

TÜRK İHA/SİHA'LARININ ÜSTÜN BAŞARISI

Analizde, Türk İHA/SİHA’larına da değinilerek şu ifadeler kullanıldı:

"Azerbaycan, geçtiğimiz sonbaharda tartışmalı Dağlık Karabağ bölgesi için Ermenistan ile mücadelesinde gökyüzünü ele geçirdiğinde, Türk insansız hava araçlarıyla hava savaşını kazandığında, ABD Ordusu stratejistleri için bir şey netleşmeye başladı: Avlanmak daha kolay hale geliyor."

"Altı hafta süren çatışma sırasında Azerbaycan, savaş alanını küçültmek ve Ermenistan'ın zırhlı kuvvetlerini ve hatta cephe hattına bile ulaşmamış lojistik kuyruğu parçalamak için Türk Bayraktar TB2 insansız hava araçlarını konuşlandırdı."

Dünya Türk SİHA'larını örnek alıyor

 

AFP: Türk SİHA'ları dünyanın en iyisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Çaki31 Mart 2021 18:59

    Yav yapmayın etmeyin. Ülkesi ile gurur duymak yerine üzülenler var. Onları düşünün!!!

  • Mehmet31 Mart 2021 16:25

    okul demeyelim de master tezi diyelim. çeviri de hata var bence..TSK nın alanında teorik ve uygulamalı  ne kadar uzman olduğunu gösteriyor bu ..!

  • veri31 Mart 2021 17:07

    mühendislerimizin başarısı....

  • Hehe31 Mart 2021 16:09

    Lan iyice kafayi yediniz haa hatta o yuzden turkiyenin uazaya gitmesini istiyormus bizi izliyorlar hep takip ediyorlar cekemiyecekler

  • www31 Mart 2021 15:29

    Önce Ülkemi terkedin. Nato ayağıyla yerleştiğiniz askeri üsleri boşaltın. İncirlik, Kürecik , Kisecik ve diğerlerine benim askerim giremiyor. Bu nasıl anlayış. Abd bizim ve dünyanın belasıdır. Girdiği yeri mahveder. Kaynaklarını gaspeder. Defolup gitsin

  • Canan can01 Nisan 2021 13:27

    Geç bile kalındı ABD PKK YPG ye silah yardımı yapmaya başladığında hemen kapatılacaktı üsler

  • www31 Mart 2021 16:19

    Keklik kardeş , bahsettiğin kişi Cumhuriyet kurulduktan sonra seçilmiştir. Rus tehlikesi yok. Biraz tarih okuyalım. 

  • keklik31 Mart 2021 15:43

    sen rusyadan korktuğun için aldın ABDyi kapıdan içeri. Osmanlıyı perişan edip, balkanları, kırımı, kafkasyayı aldı ruslar. onlar istanbulu, erzurumu işgal etmesin diye, düşmanının düşmanını dost eyledi Adnan Menderes.