E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFiyat İstikrarı Komitesi toplantısının ardından Hazine'den açıklama---

Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısının ardından Hazine'den açıklama

Fiyat İstikrarı Komitesi toplantısının ardından Hazine'den açıklama
21 Temmuz 2022 - 09:10 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Fiyat İstikrarı Komitesi'nin toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Fiyat İstikrarı Komitesi'nin beşinci toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati başkanlığında 20 Temmuz'da gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, Fiyat İstikrarı Komitesi'nin toplantısında Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada enerji tasarrufuna yönelik önlemler en üst seviyede alınırken ülkemizde de enerji tüketim alışkanlıklarının bu istikamette yönlendirilmesine karar verildiği duyuruldu.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adalet21 Temmuz 2022 13:38

    Özellikle fosil yakıtlarda dizel ve benzinde yatlarda belli miktar üzerind e tüketim yapan hususi araçlarda kademeli tarif e getirilmelidir. Sonuçta fosil enerjide fatura ve ülke cari açık faturasını millet tümü ödüyor. Onlar da eşit oluyor sonuçta tüketimde fazla ve imkanı olan kesim. Böyle daha adaletli olacaktır.

  • Mucise Reis : )21 Temmuz 2022 11:58

    B.kemancı çok haklısın. Benim ilk aklıma gelen SAAT AYARLAMASI oldu :D eski saat sistemine göre ülke zaten enerjı tasarrufu yapıyordu :D tasarruf yapaca diyen toplanan bu masanın ciddiyetsizliği zaten ortada. İlim bilim ve bağımsız kurumların araştırmalarıan göre, global dünya ve avrupa ile entegre olup iş hayatını düzenledğimizde otomatikman enerjı tasarrufu oluyor :D ama Gel görki, tuik gibi trt gibi, yada denetim altına atamalar ile giren kurumlar rapor yazamıyor :D ciddi iseler, önce saat farkını ayarlarlar zaten otomatik tasarruf ortaya çıkar :D yoksa 5 sokak lambası, 20 köy lambası ile olacka iş deil bunlar ilk etabda... Kemancı dediği doğru yollarda, köy caddelerde, alakasız saatlarda ışıklar yanıyor. Bunları telefon ile bildirmek gerektiği kamu spotu ile reklam yapılmaı tv lerde, evde stanyby ışık kapat :D vatandaşa  yıkıyorlar suçu mevzuyu. Petrol vb istasyonlar ışıl ışıl reklam tabela :D

  • b.kemancı21 Temmuz 2022 11:05

    hep içimde bir yaradır Allah rızası  için siz  bilmiyor olamazsınız  bütün il ve ilçelerde aydınlatma  lambaları gereğinden önce yanar sonra söner her işlemde 1 saat daha  ilerletilebilir ,yani akşamları 1saat daha geç yanabilir sabahları 1 saat daha erken sönebilir daha önce bu iş için yazdım 1 lamba ampulü  değişmek için bütün mahallenin ışıkları yanıyor hangisi yanmıyor diye ilkel ve masraflı  birde diyorsunuzki  tasarruf  edeceğiz neden erken yanıyor akşamları diyorum  sensörler öğle ayarlanmış ya yeniden ayarlatın olmamış 1 kere ayarla olmuyor yazı var kışı var gün dönümü var senede 1 ayarla olurmu bu milletin parasını hep paralıya peşkeş çektiniz .

  • Bir dost21 Temmuz 2022 10:31

    Oy yok

  • Mucise Reis : )21 Temmuz 2022 09:34

    Allahdan böyle kaliteli komisyonlarımız var. yoksa 40 yıl düşünsek aklımıza gelmeyecek kritik, modern, ileri düzey, dünya devletlerinin akltına gelmeyecen olağan üstü ters köşe fikirler ile ilerliyoruz. Artk gözlerdne eskisi gibi ışık saçmaz yok :D ışık tasarrufu gereği :D ..Artık gözlerdeki uzunları kapatıp, kısalar açık gezecek enerjiden tasarruf edeğiz :D Ekonomi gözlerdeki ışıkltı ama, tasarruf gereği ışıltı söndürülecek