E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten Türkiye'ye iyi yorum---

Fitch'ten Türkiye'ye iyi yorum

Fitch'ten Türkiye'ye iyi yorum
27 Kasım 2013 - 11:22 borsagundem.com

Fitch Ratings yetkilisi İran'ın nükleer anlaşmasının Türkiye'nin enerji ithalatı ve sınır ticaretini olumlu etkileyeceğini söyledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Kıdemli Direktörü Paul Rawkins, Birleşmiş Milletler'in İran'la yaptığı nükleer anlaşma sonrasında Türkiye'nin, İran'la oluşacak yeni ortamda, daha ucuz enerji ithalatı ve artan sınır ticaretinden yararlanabileceğini söyledi.

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi 5 üyesi ve Almanya'nın katılımıyla oluşan 6 ülkenin, nükleer programını sınırlandırması karşılığı ambargonun hafifletilmesi konusunda İran ile anlaşmaya varmasının ardından, AA muhabirinin konuya ilişkin sorusunu yanıtlandırdı.

Rawkins, "Türkiye'nin daha düşük petrol fiyatından ve İran'la artan sınır ticaretinden yararlanacağını söylemek doğrudur" dedi.

Rawkins, eylül ayında İstanbul'da düzenlenen "Türkiye'nin kredi görünümü" toplantısı sonrasında, "Eğer cari açıkta dönüşüm olur, enflasyon düşer, daha çok doğrudan yatırım görürsek, Türkiye pozitif bir reyting aksiyonuna yaklaşır" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Paul Rawkins, şartlar sağlandığı taktirde Türkiye'nin "durağan" olan görünümünün "pozitif"e dönebileceği işaretini vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • metin27 Kasım 2013 13:06

    lanet olsun kredimiz artıda ne oldu.hiç bir işe yaramadı bist sürünüyor.krizde olan abd,avrupa borsalarına bak türkiye krizde değil canım teğet geçti dolar 2,070 leri gördü demekki kriz bizde

  • şubatta olabilir27 Kasım 2013 11:52

    şubat sonunda yani seçimden bir ay önce notlar yükselir tahminimce.

  • can27 Kasım 2013 11:44

    cari açık azalsın, canımızı yiyin diyolar kısaca..