E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'ten seçim sonrası risk mesajı---

Fitch'ten seçim sonrası risk mesajı

Fitch'ten seçim sonrası risk mesajı
11 Ağustos 2014 - 11:53 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası risklerin azalmadığını rapor etti

Fitch Ratings, Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini ilk turda kazanmasının, Türkiye'nin kredi notu profiline yönelik politik riskleri ıslah etmek konusunda çok az şey yaptığını bildirdi. 
Cumhurbaşkanı seçiminin 2. tura kalmamasının olumlu bir sonuç olduğunu ifade eden Fitch, bununla birlikte politik risklerin, sermaye girişlerini cesaretsizleştirme ve politika öngörülebilirliğini azaltma gibi potansiyel etkilerle, Türkiye'nin kredi notu üzerinde  ağırlık yaratabileceğini vurguladı. 
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Türkiye'de seçim maratonunun tamamlanmadığını hatırlatan Fitch, Haziran 2015'de parlamento seçimlerinin yapılacağına işaret etti. Fitch, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olarak yetkilerini genişletme arayışının bu süreçte politik gerilimin 
büyük olasılıkla yüksek seyretmeye devam edeceğini belirtti. 
Erdoğan'ın 11 yıllık iktidarının ardından güçlü bir sonuç ile Cumhurbaşkanı olarak göreve devam edecek olmasına rağmen politik ve sosyal huzursuzluğun azalmış olmadığına dikkat çeken Fitch, geçtiğimiz yıl yaşanan Gezi Parkı protestoları ve yolsuzluk skandalının politik ve sosyal şokların Türkiye'nin kredibilitesine yönelik algılamaların nasıl zarar görebileceğini ortaya koyduğunu vurguladı. 
Türkiye'nin son önemde dış şoklara karşı kayda değer derecede dirençli olduğunu, bankalar ve şirketlerin yüksek borç çevirme oranı yakalamaya devam ettiklerini ifade eden Fitch, ancak politik riskin bir kredi zayıflığı olmaya devam ettiğini ve hükümetin etkinliği, politika öngörülebilirliği olumsuz etkilendiği takdirde negatif bir not hareketinin gündeme gelebileceği uyarısında bulundu. 
Fitch, para politikası çerçevesindeki hatalar, eksiklikler nedeniyle Türkiye'nin politika tutarlılığı ve kredibilitesinin benzer nota sahip ülkelerden zayıf olduğunu, Erdoğan'ın TCMB üzerindeki 
faiz indirim baskısını devam ettirmesinin TCMB'nin Ocak ayındaki keskin faiz artırımı sonrası elde ettiği kredibiliteye zarar verebileceğini vurguladı. Fitch, artırılan faizlerin hızla geri çekilmesi halinde, Türkiye'nin yatırımcıların gelişmekte olan piyasalara yönelik güveninde ani değişimlere daha kırılgan hale geleceğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BROKER11 Ağustos 2014 16:37

    artırırken alkış, şimdi küfür.adamlar doğruları söylüyorlar.at gözlüğü ile hala türküyeyi kaf dağında görenler var. bitti o bol para devri ,paralar memleketlerine dönüyor. şimdi mucizenizi görelim

  • murat11 Ağustos 2014 14:42

    hadi orsdan, türkiye düşmanı adi Siyonist...

  • Murat11 Ağustos 2014 13:15

    La bu adamlar nor artırırken hükümetin başarısı oluyordu düşürünce neden adamların kötülüğü oluyor? hoca bana takti diyen tembel öğrenciden farkımız yok.

  • FİTCH ve MOODY'S ..11 Ağustos 2014 12:40

    Al birini vur birine , Cuma günü not açıklamadan neden kaçındılar , ne fırıldaklar döndü , mümkün olsa her ikisini de ülkeden kovmak gerekir ..Bir ülkenin kaderiyle oynadılar ..

  • Hasan11 Ağustos 2014 12:37

    Bugün sabahtan mala girenlere hüsran kaldı.genel resim aşağı demiştim. Tayyip c.başkanı olacağı zaten fiyatlanmıştı.

  • BROKER11 Ağustos 2014 12:35

    Madem ekonomimiz Sağlam'da neden derecelendirme kuruluşlarından en küçük bir değerlendirmelerinde piyasalar alt üst oluyor. Bundan sonra bize ralli malli yok. Ona göre herkes gardını alsın

  • ÖZGUR TUTSAK11 Ağustos 2014 12:34

    gEYİK seçime katılmayanların etkisiyle yüzde 53 aldı. Ha birde Bahçeli ve Kılıçdaroğlu sayesinde;

  • CİNCONZEDE11 Ağustos 2014 12:08

    FİTCH FİTCLİĞİNİ YAPTI DİYEREK OLAYLAR VE DURUMLAR GEÇİŞTİRİLEMEZ.EKONOMİ CİDDİ İŞTİR.

  • özgur11 Ağustos 2014 12:02

    ekonomik bir kuruluşmusun muhalet partisimisin belli değil.......adam yüzde 52 almış hala siyasi riskten bahsediyorsun malmısınız nesiniz.........