E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'den kredi notu açıklaması---

Fitch'den kredi notu açıklaması

Fitch'den kredi notu açıklaması
25 Ocak 2017 - 17:23 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch bu yıl küresel büyümenin %2.9 olacağını öngördü

Fitch Ratings, global kredi notlarının görünümünün tüm sektörlerde bir yıl öncesine göre daha negatif olduğunu bildirdi.

Fitch bugün yayınladığı Global Kredi Görünümü Raporu'nda, "En büyükzorluklara şüphesiz ki tüm sektörlerdeki gelişmekte olan piyasa ihraçıları karşı karşıyalar, ancak bu global bir trend" ifadelerine yer verildi.

Fitch'in Kredi Piyasası Araştırma Ekibi Müdürü Monica Insoll yaptığı değerlendirmede, "Görünüm eğilimi, gelişmiş piyasa  kuruluşları için de sektörlerin büyük çoğunluğunda negatif" dedi.

Raporda, Fitch'in ülke kredi notlarının yüzde 21'inde görünümün negatif olduğu ve bunun bu yıl ülke kredi notlarında indirimlerin, artırımlardan daha fazla olması olasılığına işaret ettiği vurgulandı.

Fitch'in ülke kredi notlarında indirimleri geçtiğimiz 2 yılda artırımların üzerinde gerçekleşti.

Bankalar için negatif görünümün yüzde 11, şirketler için yüzde 10olduğunu ifade eden Fitch, en büyük zorluklarla karşı karşıya olan sektörler içinde doğal kaynaklar ve geleneksel perakendenin yer aldığını vurguladı.

ABD'de ekonomik büyümede beklenen atışın şirketler için pozitifolmasını beklediklerini ifade eden Fitch, ancak Fed'in faiz artırımı yapması olasılığının ise aynı şekilde pozitif olmadığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)