E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFitch Türkiye'nin notunu değiştirecek mi---

Fitch Türkiye'nin notunu değiştirecek mi

Fitch Türkiye'nin notunu değiştirecek mi
01 Kasım 2019 - 11:09 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu bu akşam gözden geçirmesi bekleniyor

Fitch son olarak geçen Temmuz ayında Türkiye'nin kredi notunu BB'den BB-'ye düşürmüş, not görünümü negatif olarak teyit etmişti. Not indirimine gerekçe olarak da Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasını ve S400'ler nedeniyle ABD'den olası yaptırım riskini göstermişti.

Fitch Ekim ayının başında Türkiye'nin 2019 yılı büyüme beklentisini - % 1.1'den - % 0.3'e yukarı yönlü revize etmişti.

Ünlü Menkul Değerler, Fitch’ten son dönemde gelen açıklamaları göz önünde bulundurarak kredi notunda değişiklik beklemediklerini bildirdi. Açıklamada "Kuruluşun önceki tahminlerine kıyasla Türkiye ekonomisi için daha ılımlı bir büyüme beklentisine sahip olması ve enflasyondaki iyileşme güçlü bir beklenti yaratmasa da görünümde güncellemeye kapı aralıyor." ifadesine yer verildi.

"PİYASAYA ETKİSİ SINIRLI OLUR"

Fitch kararının etkisine dair ise "Verilecek mesajlar önemli olmakla birlikte, notta değişiklik beklenmemesi ve halihazırda notun yatırım yapılabilir seviyenin üç kademe altında olması nedeniyle kararın varlık fiyatları üzerinde önemli bir etki yaratmayacağını tahmin ediyoruz." dendi.

Görünümde yapılabilecek yukarı yönlü bir revizyonun ise pozitif etki yaratabilecek olsa da fiyatlara yansımasının limitli kalabileceği öngörüldü.

Kararın ABD piyasalarının kapanmasının ardından açıklanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı01 Kasım 2019 14:55

    dünyanın en iyi ve zeki insan yetiştiren kurumları .ne yapmış dünyaya eşk yetiştirmiş lan bi ünüversite desinki  yeter ma türkler haklı 

  • Serkant Akıllo01 Kasım 2019 13:29

    Kesinlikle düşürecek gerekçe olarak da Hakan Atilla iyi gösterecek demedi demeyin halkbank'a gelecek ceza öncesi bu kaçınılmaz

  • Yorum01 Kasım 2019 11:56

    Yazıyorum buraya arttırmaktan başka çaresi yok aksi halde kendi güvenilirliği bozulacak ilk 10 ekonomiyi hedef almış bir ülkenin yatırım yapılabilirliğini kısıtlamak ne derece inandırıcı olacak bakalım kendi sularında boğulacaklar

  • Asıl yorum01 Kasım 2019 14:17

    İstersen birinci olacağım diye hedef koy. Bu hedeflere kimse inanmıyor, sizler hariç. 3 sene üst üste %5 büyüme hedefi vesaire gibi konular gülünç. Komedi. Bilimsel olarak gerçekleşmesi Türkiye'nin mevcut iç sermayesi ile İMKANSIZ bir şey. Gidip "PARA BASIP YAPALIM" gibi saçma fikirler ile gelebilirsiniz tabii ki. Bu da zaten ekonomi bilgisinin nerede olduğunu gösterir. Faiz enflasyon doğurur diyen bir ülkedeyiz sonuçta. 

  • Itri01 Kasım 2019 12:49

    Ilk 10 imkansız. Türkiyenin hedefi 1993 yılındaki seviyesine yani 17.liğe yükselmek olabilir. Şimdiki seviye 19. Demirel dönemi bile zor yani

  • Cingöz 01 Kasım 2019 11:25

    Daha düşük seviyeye indirimezler:)