E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFitch Türkiye'nin notunu açıkladı---

Fitch Türkiye'nin notunu açıkladı

Fitch Türkiye'nin notunu açıkladı
20 Mart 2015 - 23:13 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings Türkiye'nin kredi notuyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notu BBB- ve durağan olan görünümünü teyit etti. Fitch'ten yapılan açıklamada, düşük petrol fiyatlarının enflasyon ve cari açık taraflarında iyileşme sağladığına değinildi. Fitch'in açıklamasında Rusya, Ortadoğu ve Ukrayna'ya yapılan ihracatın sert şekilde düştüğüde ifade edildi.

Açıklamada, kamu maliyesinin sağlam olmayı sürdürdüğü ve Haziran'daki seçim öncesi herhangi bir sıkıntı olacağına ilişkin işaret görülmediği belirtildi. Fitch'in gerekçeli kararında, bankacılık sisteminin Bank Asya'daki gelişmelerden etkilenmeden iyi bir durumda olduğu ifade edildi.

Fitch'in değerlendirmesinde, ekonomi politikasına dair gerginliğin kamuoyuna yansıdığı ve bu durumun yatırımcıları rahatsız ederek, döviz kuru üzerinde aşağı yönlü baskıya yol açtığı tespiti yer aldı.

Fitch en son 3 Ekim 2014'te Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü teyit etmişti. Fitch Kasım 2012'de Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet kaya22 Mart 2015 21:49

    Bir yanlışlık olmasın.pazartesi günü bir yanlış yaptık diye tekrar bir değerlendirme açıklaması daha yapabilirler.

  • istinyebaronu21 Mart 2015 10:41

    zaten beklenen bir haber pazartesi yuksek acilir sonra yine ayi piyasasi secimler bitmeden kimse gercek aciklama yapmiyor

  • çakır21 Mart 2015 00:44

    Endeks 125 olur tüm hisseler kapış kapış gıdecek demedi deme göz altı dıye bir olay kalmayacak artog petrol altın zümrüt yakut ipek enerji elmas bakır alüminyum teneke derken omur bıtmiş ytd

  • batuba21 Mart 2015 00:34

    fitch yanlış hesaplama yapmıştır.açıklamada doların aşağı yönlü değişimi ekonomiye olumlu değer katacaktır denmesi ve kredi notunun BBB+ olarak açıklanması gerekiyordu.Ey fitch kimlerin hesabını yapıyorsun ve piyasaları döndürmek için hangi senaryoları kuruyorsun?

  • Artsın diye beklerken buna da şükür...21 Mart 2015 00:02

    2 ay önce artış beklerken buna şükür diyoruz

  • YILMAZ20 Mart 2015 23:21

    Ekonomi yönetimi abd seyahatinde bize süpriz yapmayın demişlerdir..