E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFinlandiya'nın büyümede önde sektörü metal---

Finlandiya'nın büyümede önde sektörü metal

Finlandiya'nın büyümede önde sektörü metal
28 Ocak 2019 - 08:48 borsagundem.com

Finlandiya'da üretimde büyümenin yarısı metal sektöründen sağlandı

Finlandiya'da üretim kuruluşlarının üretimi 2017 yılında hizmetlerden, ticaret ve inşaat sektöründen daha hızlı büyüdü. Sanayi üretiminin brüt değeri önceki yıla göre 11 milyar Avro artarak 129 milyar euro oldu. Büyümenin yarısı, yaklaşık 6 milyar euro, en büyük imalat sanayi olan metal endüstrisi tarafından sağlandı.

Ticaret Bakanlığı 'Blog'unda yer alan habere göre, bölgelere göre incelendiğinde, metal endüstrisi birkaç bölgede üretim büyüme rakamlarının yarısından fazlasını oluşturdu.

2017 yılında Finlandiya'da 400 000 adet merkezi bulunan 365 000 adet şirket faaliyet gösterdi. İşletmelerin toplam brüt değeri 309 milyar Avro oldu. Çıktı, bir önceki yıla kıyasla 25 milyar Avro arttı
(%9) arttı. Bir yıl öncesinde üretim 9 milyar artmış, 2015 yılına kıyasla ise %3 artış yaşamıştı.

Üretim maliyetlerini brüt hasıla değerinin dışına çıkardıktan sonra, işletmelerin katma değeri 110.5 milyar Avro'yu buldu.Katma değer bir önceki yıla kıyasla %7 oranında arttı yani 7 milyar Avro
artış gösterdi. Bir yıl öncesinde artış %5 oranındaydı.

İşletmelerdeki tam zamanlı çalışanlara dönüştürülmüş toplam personel sayısı, 1,45 milyon kişi oldu. Personel sayısı toplamda yıllık yaklaşık 23.000 personel arttı. Kuruluşların yaklaşık yarısı hizmet sektöründe faaliyet gösterdi ve çalışan sayıları 18.000 kişi arttı.

Bir çok hizmet sektörü çalışanı yönetim ve hizmet sektörü desteği faaliyetlerinde yer aldı. Sanayi, kiralama ve leasing faaliyetleri, istihdam faaliyetleri, seyahat acentesi faaliyetleri ve ofis yönetimi, ofis desteği ve diğer ticari destek faaliyetlerinden oluştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)