E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFinans hisselerinde kasım ayı rallisinin en büyük kazananı---

Finans hisselerinde kasım ayı rallisinin en büyük kazananı

Finans hisselerinde kasım ayı rallisinin en büyük kazananı
02 Aralık 2020 - 13:17 borsagundem.com

Ekonomik toparlanma haberleriyle birlikte finans sektörü hisseleri de aradığı yükselişi buldu. Bankalar ve sigorta şirketleri iyi bir performans gösterse de finans sektöründe yıldızı en çok parlayan grup finansal teknoloji hisseleri oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsalarında finans sektörü rekor performans gösterdiği bir ayı geride bıraktı. S&P 500 Endeksi’nde finans sektörü 2009’un nisan ayından bu yana en iyi performansını gösterdi.

Ancak sektör daha geniş piyasaların gerisinde kalmaya devam ediyor. Buna karşın finans sektörünün içerisinde yer alan finansal teknoloji, kasım ayının en büyük kazananı oldu. İçerisinde Paypal ve Square gibi şirketlerin de olduğu finansal teknoloji firmaları kasım ayında en iyi performansını gösterdi ve daha geniş perspektiften bakıldığında yıl içerisinde geleneksel finans firmalarından ve piyasanın diğer öğelerinden daha iyi bir sıçrayış yakaladı.

Finans sektöründeki bu iki ayrım olağanüstü bir farklılığı temsil ediyor. Geleneksel finans firmaları istikrarlı ancak ekonominin gelişimini dayanak noktası alarak büyümeyi tercih ederken finansal teknoloji şirketleri ise hızlı ve yenilikçi bir büyüme hedefini kovalıyor.

Marketwatch’un haberine göre analistler en çok bilinen finansal teknoloji hisseleri olan Paypal ve Square’in 12 aylık fiyat hedefleri esas alındığında tamamen değerlendiğini belirtiyor. Ancak göstergelerse şirketlerin satış büyüme projeksiyonlarının gelecek iki yılda etkileyici bir şekilde artacağının sinyallerini veriyor.

Borsa araştırmaları şirketi FactSet’in verilerine göre finansal teknoloji şirketleri ile geleneksel finans firmaları yıl başından bu yana borsalarda benzer iniş ve çıkış reaksiyonları göstererek aynı model içerisinde hareket ediyor. Ancak fintek şirketleri geleneksel finans firmalarına oranla çok daha başarılı bir yükseliş gerçekleştiriyor.

Kasım ayında sektör bazında Wall Street’te enerjinin ardından en iyi performans gösteren sektör finans oldu. FactSet’in verilerine göre yıl başından bu yana %36,5 değer kaybeden enerji sektörü %28’lik bir yükseliş yakaladı. Benzeri bir şekilde %7,5 oranında kaybettiren finans sektörü kasım ayında %16,9 oranında yükseldi.

Borsalarda aşı haberleri gibi ekonomik toparlanmayı tetikleyici sinyallerin gelmesi ekonominin gidişatına duyarlı olan bu iki sektörün hisse senedi performanslarına yansıdı.

Kasım ayının en iyi performansı gösteren banka hisselerinin büyük bir kısmı 2020 yılının başından bu yana büyük kayıplara maruz kaldı. Özellikle kasım ayında %28 oranında yükselen Wells Fargo hisseleri yıl boyunca %47 oranında değer kaybetmişti.

Ancak söz konusu fiyat hedeflerinin 12 aylık olduğunu unutmamak gerekiyor. Önümüzdeki süreçte Paypal, Square ve borsa yatırım fonları tarafında tercih edilen birçok finansal teknoloji şirketinin hisselerinde büyümenin çift haneli olarak devam etmesi bekleniyor.

Bununla birlikte finansal teknoloji şirketi PayPal için sene başında gösterilen yükseliş hedefi sadece %4 oranındaydı. %98 oranında büyüyerek neredeyse iki kat büyüyen finans teknolojisi şirketini sadece 30 Kasım tarihli kapanışta bile %4’ten daha fazla değer kazandı.

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

 

Borsalarda teknolojinin hakimiyeti sona eriyor

 

Borsa İstanbul’un halka arz tarihi açıklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)