E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Fidan'dan Blinken'a F-16 çağrısı---

Fidan'dan Blinken'a F-16 çağrısı

 Fidan'dan Blinken'a F-16 çağrısı
06 Ocak 2024 - 17:54 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la gerçekleştirdiği görüşmede, Türkiye'nin F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la bugün İstanbul’da bir görüşme gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmelerde iki ülke arasındaki ilişkiler kapsamlı şekilde ele alındı.

Bakan Fidan, Türkiye'nin F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini muhatabına aktardı.

İsveç’in NATO üyelik süreciyle ilgili nihai kararın TBMM'ye ait olduğunu ifade etti.

İki Bakan, Gazze’de devam eden insanlık trajedisini de değerlendirdi. İsrail’in artan saldırganlığının tüm bölgeye yönelik bir tehdit olduğuna dikkati çeken Bakan Fidan, derhal ateşkes ilan edilerek Gazze’ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak, iki devletli çözüme yönelik müzakerelere bir an önce başlanması çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Karadeniz’de gerilim yaşanmasını arzu etmediğini belirten Bakan Fidan, Rusya ve Ukrayna’da üretilen gıda ürünlerinin güvenli biçimde dünya pazarlarına ulaştırılması için gösterdiğimiz çabalar konusuna da değindi.

Görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki görüşmeler ile Suriye ve Irak gibi bölgesel konular da ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antony Blinken ile bir araya geldi

 

Dışişleri Bakanı Fidan, büyükelçilere görevlerini tebliğ etti!

 

Bakan Fidan, Kuveytli mevkidaşıyla görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )08 Ocak 2024 09:49

    Millet 5,5 dan 6çnesil uçaklara yöneldi. hatta bir çoğunun özelliği gizli tutuluyor. biz dünyada çöop olan kullanımı ülkeler savaşında çöp, anca 3. sınıf dünya ülkelerine karşı kullanılan f16 peşinde koşturuyoruz... :D acilen 5 nesil uçak gerekli. Hemde çok acil gereklidir. Hava gücü olmayan türkiyenin kara gücü basit hedef olur. saldırı helikopterleri apaciler... 5 nesil f35 ler sınır etrafına çatır çatır ABD ce dizilmekte ve tehdittir. Bizler acilen 5 nesil uçak almalı... helikopter vb vuracak sistemlere yönelmeliyiz.** Aselsan bu alanda atak yapacak gibi, apachi vuran, saldırı helikopteri vurabilen farklı teknılojık ve etkın hafifi cihazlar üzerine çalıçlamlar hızlanmalı... 

  • DOĞRU07 Ocak 2024 17:31

    savaş uçaklarının caydırıcı gücü kalmadı,günümüzde nükleer güce ve hızı ve menzili yüksek füzelere sahip olacaksın,kuzey kore amerikaya uçakla değil nükleer füzelerle kafa tutuyor,ayrıca senelerdir uçaklarla bombaladığın pkk lıları sihalar bitirdi...

  • misafir07 Ocak 2024 15:18

    TÜRKİYE İLE İRAN  Görüşmeleri başlayınca soykırımcı siyonist amerika telaşlandı bu netenyahu yalakasını gönderdi.

  • Mucise Reis : )08 Ocak 2024 09:46

    İran :D tarih bilmemek ne kadar kötü ... Azerbaycan-İran zengin hazr gölü sınır anlaşmalığında. Azerbaycan İsrail destekli iha siha silahlar ile İrana kafa dur diye biliyor.İran israil ile düşman Azerbaycan burada müttefik oluyor israil için... İran nufusu %60 Azerbaycan Türklerinden.  Azerbaycan karşı İran destek verdiğinde ermenistan terör gruplarına sınırdaki iranlı Azerbaycan vatandaşları kişisel grupsal atakla rile bu desteğe engel oldular hep. Türkiye, Azerbaycan ve İrandaki türkler için büyürse tehdit olur... Sen ne iran ı bahsediyorsun :D sıfır bildi, dini bilgilerle gazlanmış, islam adı altında kandırılşmışsın misafir kardeş : )) alakası yok.. İran kışın sını rkarakollaru terk eder pkk liler girer barınır, bile bile içindeki silahlarla yapar bunu. aman neysee hee hee :D

  • Vatandaş 07 Ocak 2024 14:35

    Hava kuvvetlerinde büyük zaafiyet var, s400 olayının artışarı olduğu ladar eksileri gazla oldu, f35 gibi 5.nesil, yaklaşık 900 ad parça ile üretici ortağı olduğumuz, ayrıca kaan için çok önemli bir teknoloji transferi olabilecek projeden atıldık. Çok acil çeşit yaratarak yerli kaan öncesi uçak değil uçaklar temin edilmeldir. Abd f16 ları verse bile eurofighter da mutlaka yine de alınmalıdır. Tek kaynak abd nin zaman zaman neler yaptığını artık görüp çeşitlilik yaratılmalı.

  • misafir07 Ocak 2024 13:29

    mossadın piçleri yakalanınca apar topar geldi siyonist yahudi.

  • E.g.07 Ocak 2024 01:18

    KENDİMİZ AYDA 100 ADET FARKLI GÖREVLER ÜSLENECEK UÇAKLAR ÜRETMEYE BAŞLAMIŞ OLSAK YALVAR YAKAR DURUMLARA DÜŞMEZDİK

  • Mehmet 07 Ocak 2024 10:02

    Ne zaman başlamaliydık sizce 5 yıl 10 yıl 20 yıl 50 yıl 60 yıl yada soruyu tersten soralım ne zaman ciddi olarak başladık bazı uçak isimleri duyduk

  • Mucise Reis : )06 Ocak 2024 18:03

    F 35 ler nerede ? ABd unutturdu bee... ABd o kada rmı güçlü ? ülkemizin itibari yerlerde... 1980 lerde etrafımızda f16 alan devletler vardı..şimdi f35 alıp hangarlara koydular biz hala f16 için yalvarıyoruz... Gelinen en son nokta : ))) tebrikler..