E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFidan, Rusya'ya gidiyor---

Fidan, Rusya'ya gidiyor

Fidan, Rusya'ya gidiyor
31 Ağustos 2023 - 01:21 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Putin ile görüşmesi öncesi liderler buluşmasına hazırlık olarak Rusya'ya gidecek. Gündemin tahıl koridoru olması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti öncesinde Dışişleri Bakanı Fidan bugün Moskova'ya gidecek. Fidan, mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelecek. Liderler buluşmasına hazırlık mahiyetindeki görüşmenin öncelikli gündemi ise tahıl koridoru olacak.

Tahıl Koridoru Anlaşması'nın yeniden canlanması için Türkiye'nin mekik diplomasisi devam ediyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna ziyaretinden bir hafta sonra Rusya'ya gidiyor.

Hakan Fidan, 31 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Moskova'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Temasları çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelecek.

TAHIL KORİDORU GÖRÜŞÜLECEK

Fidan-Lavrov görüşmesinde öne çıkan başlık tahıl krizi olacak. Rusya'nın sonlandırdığı tahıl koridoru anlaşmasının yeniden hayata geçmesi için atılacak adımlar ele alınacak.

İkili ilişkiler de Moskova'daki toplantının gündeminde olacak. Enerji ve savunma sanayii projeleri başta olmak üzere Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliği alanlarının geliştirilmesi için izlenecek yol haritası konuşulacak.

ERDOĞAN VE PUTİN, GÖRÜŞMESİNE ÖN HAZIRLIK

Fidan-Lavrov toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşmesi için de hazırlık niteliği taşıyor.

Bakan Fidan'dan Libya ile yakın temas

 

Fidan: Tahıl girişiminde rota, öncelikle Türkiye olmalı

 

Kremlin'den gözdağı: Rusya'sız tahıl koridorundaki riskleri kim alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)