E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFETÖ uyarısı: Kurunun yanında yaş da yanmasın---

FETÖ uyarısı: Kurunun yanında yaş da yanmasın

FETÖ uyarısı: Kurunun yanında yaş da yanmasın
08 Eylül 2016 - 02:46 borsagundem.com

Muhalefetin, “Yaşın yanında kuru da yanmasın” uyarılarında bulunduğu FETÖ operasyonlarına AK Parti içinden de itirazlar geldi

FETÖ operasyonlarında son günlerde sıkça şikayet konusu olan 'haksız gözaltılar'la ilgili siyasilerden de tepkiler yükseldi. Muhalefetin, “Kurunun yanında yaş da yanmasın” uyarılarında bulunduğu FETÖ operasyonlarına AK Parti içinden de itirazlar geldi.

Turan Yılmaz'ın Hürriyet'teki haberinde yer alan siyasilerin tepkileri şöyle:

‘SULANDIRILMASIN’ UYARISI

Ali Özkaya (AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili- Twitter ve Facebook hesabından): Yürütülen soruşturmanın birinci hedefi, terör örgütünün yöneticileri ile doğrudan darbeye katılan ve kalkışanlardır. Bu kişiler dururken; sohbete katıldı, geçmişte birkaç ay derneğe üye oldu, bir kurban parası verdi diye ikinci derece sorumluları, en kötüsü de bu hain gruptan 17/25 Aralık süreci sonrası ayrılan kişileri gözaltına alıp tutuklamak soruşturmanın amacına hizmet etmez. Kamu görevlileri, çok hassas davranmalıdır. Bilhassa yereldeki ihbar titizlikle incelenmelidir.

Özkaya Hürriyet’e de “Balyoz davasında darbe planı yaptıklarına inandığım kişilerin bugün kahraman gibi gezmeleri Fetullahçı yargının kendi adamlarına yer açmak için herkesi tutuklayıp işi sulandırmasından kaynaklandı, şimdi de öyle olmaması için işin doğru gitmesi lazım.” dedi.

Metin Gündoğdu (AK Parti Ordu Milletvekili-Partisinin il divan toplantısında): Dün devletin tepesindeki en önemli isimlerden biriyle konuştum. Bir kurumla ilgili bilgi verdim, ‘Şu genel müdür hâlâ koltuğunda oturuyor’. O da dedi ki ‘Evet biliyorum, o malum yapıdan... Ama onu şunlar koruyor’ dedi. Benim sendika temsilcimi katakulliye getirip alacaklar Ordu’dan. FETÖ olmadığını bildiğim halde göz yumacağım! Ben niye vekilim? Ünye Başsavcısı’nı aradım. Savcıya ‘Niye aldın bu arkadaşı’ dedim. ‘Hakkında yazılı ihbar var’. Benim hakkımda biri yazsa beni de mi alacaksın? 2 saat sonra döndü ‘Biz yanlış almışız arkadaşı’ dedi. Eğer arkasında durmasaydık ne olacaktı, 3-4 ay orada kalacaktı.

Özgür Özel (CHP Grup Başkanvekili): Kurunun yanında yaş da yanmasın diye yola çıktın; bırakın yaşı, su yanıyor. Eğer darbeyle mücadele edilecekse fırsatçılık yapmamak, arkada mağdur ordusu yaratmamak lazım. Şunu dinliyorum vatandaştan, ev sahibi Bank Asya’ya kira yatsın demiş kirayı ev sahibinin hesabına yatırdığı için memuriyetten men 30 senenin sonunda, altındaki komşusuyla internet şifresini paylaştığı için memuriyetten men, 20 günlük Aktif-Sen üyeliği için memuriyetten men... Bir kişinin bu kadar ağır bir ceza alması için idare, hukuk önünde onun suçluluğunu ispatlamak durumundadır. Delil olan olmayan herkes hakkında tutuklama talep ediliyor, tutuklamayana da FETÖ’cü deniyor. Mussolini’nin ön infaz yöntemi uygulanıyor.

TAVANDAN TABANA GİDİLMELİ

Erkan Akçay (MHP Grup Başkanvekili): Bazı şikâyetler, tereddütler bizlere de yansıyor. At izinin it izine karışmaması, mücadeleye herhangi bir zaafiyet getirilmemesi gerekir. AK Parti Ordu vekilinin açıklamalarına bakınca, partisinden olan kendisine ulaşanlar derdini anlatabiliyor ya partisinden olmayan kendisine ulaşamayanlar ne olacak? Bu iş tabandan tavana doğru yürütülüyor ancak tavandan tabana doğru yürütülmesi gerekir.

Mustafa Kamalak (Saadet Partisi Genel Başkanı): Paralelle mücadele ediyoruz diye tam tersine paralelcilerin korunduğu, ilgisi bulunmayanların tasfiye edildiği konusunda ciddi ihbarlar alıyoruz. Burada Ergenekon’da, Balyoz’da yapılan hataya düşülmemeli. Kurunun yanında yaş da yanmamalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)