E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe, Tadic'in golleriyle Kadıköy'de 2-1 kazandı---

Fenerbahçe, Tadic'in golleriyle Kadıköy'de 2-1 kazandı

Fenerbahçe, Tadic'in golleriyle Kadıköy'de 2-1 kazandı
26 Kasım 2023 - 21:01 borsagundem.com

Fenerbahçe, Süper Lig'in 13. haftasında ağırladığı Fatih Karagümrük'ü 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertli takımın gollerini biri penaltıdan olmak üzere Tadic attı

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 13’üncü hafta karşılaşmasında VavaCars Fatih Karagümrük’ü sahasında 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 yenerek puanını 34’e yükseltti. Sarı-lacivertli ekibe galibiyeti getiren golleri 48’inci dakikada penaltıdan ve 58’inci dakikada Dusan Tadic kaydetti. Deplasman ekibinin tek sayısı ise 39’uncu dakikada Can Keleş’ten geldi. Fenerbahçe, bu sonuçla iki maçlık galibiyet hasretine son verdi.

Süper Lig'de geride kalan 13 maçta 11 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 34 puan toplayan Fenerbahçe, averaj üstünlüğüyle Galatasaray'ın önünde lider durumda bulunuyor.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

13’üncü dakikada organize gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası yayı gerisinde İsmail’in verdiği pasla buluşan Szymanski’nin meşin yuvarlağı kontrol ettikten sonra ceza sahası içine girer girmez sağ ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

24’üncü dakikada Oosterwolde’nin rakip ceza sahasına yolladığı uzun topa hareketlenen Dzeko, tek dokunuşla topu ceza sahası yayındaki Szymanski’ye indirdi. Bu oyuncunun müsait pozisyonda sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

35’inci dakikada Fenerbahçe’nin ceza sahası çizginin hemen gerisinden kazandığı serbest vuruşta topun başına geçen Szymanski’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanına geri döndü.

Fenerbahçe evinde kazanarak liderliğini sürdürdü

39’uncu dakikada Karagümrük öne geçti. Organize gelişen atakta cephede topla buluşan Mendes, sol kanattan ceza sahası içerisine giren Can Keleş’i gördü. Bu oyuncunun kaleci Livakovic’i geçtikten sonra dar açıdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kale çizgisi üzerindeki Ferdi Kadıoğlu’nun bacaklarının arasından geçerek filelere gitti: 0-1.

Karşılaşmanın ilk yarısı deplasman ekibinin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

47’nci dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Crespo’nun sağ kanattan ceza sahası içerisine uzun yolladığı topa hareketlenen İrfan Can’ın yüzüne kaleci Dituro’nun hamlesinin ardından hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi.

48’inci dakikada penaltı vuruşunda topun başına geçen Tadic’in vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Dituro’nun solundan filelerle buluştu: 1-1.

49’uncu dakikada sağ kanattan gelişen Fatih Karagümrük atağında Eysseric’in ceza sahası içerisine yerden yolladığı topla buluşan Güven Yalçın’ın yaptığı düzgün vuruşta köşeye giden topu kaleci Livakovic son anda yatarak çelmeyi başardı.

58’inci dakikada Fenerbahçe öne geçti. Hızlı gelişen atakta topla birlikte kat eden İrfan Can, sağ kanattan ceza sahası içerisine giren Szymanski’yi gördü. Bu oyuncunun yerden verdiği pasta altıpasın hemen gerisinde buluşan Tadic’in müsait pozisyonunda yaptığı vuruşta meşin yuvarlak filelere gitti: 2-1.

90+3’üncü dakikada Nazım Sangare’nin ceza sahası dışı sağ çaprazından yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

Karşılaşmada başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 2-1 galip ayrıldı. 

Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Müsabakadan önce karşılaşmanın zor geçeceğini bildiğini aktaran Kartal, “Karagümrük takımının son haftalarda iyi bir çıkışta olduğunu biliyorduk. Süper Lig’de milli takımlara en çok oyuncu veren takım Fenerbahçe. Bu kolay bir şey değil. Dört günde bir maç oynuyoruz. En fazla benim oyuncularıma yük biniyor. Bir de işin diğer tarafı var. Sakat oyuncularımız var. Hiçbir zaman buna sığınmadım. Ne kadar zor bir maç olacağını biliyorduk. İyi çalıştık, iyi hazırlandık. Oynayan oyuncularım elinden gelenin iyisini yaptılar. Maça baskılı başladık. Erken bir gol bulsak belki maçı koparabilirdik. Daha sonra gol yedik. 1-0 geriye düştük. Daha önce de gol yedik ve çevirmesini bildik. Oyunun hızını artırarak kazanacağımızı biliyorduk. Öyle de oldu. Kazandığımız için çok mutluyum. Bizleri destekleyen taraftarlarımıza teşekkür derim. Bugün 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Aslanlar gibi oynadık ve 3 puanı aldık” ifadelerini kullandı.

“ADANA DEMİRSPOR MAÇI ÖNCESİNDE FRED’İ DENEDİK”

Takımdaki sakat oyuncularla ilgili bilgiler veren İsmail Kartal, “Adana Demirspor maçı öncesinde Fred’i denedik. Tekrar ağrısı nüksetti. Tedavisi devam ediyor. Djiku, Serdar Aziz, Miha Zajc ve Mert Hakan Yandaş’ın tedavileri devam ediyor. Sağlık ekibimizle oturup konuşup planlanma yapıyoruz. Ne zaman dönerler bunu söylemek için erken, bekliyoruz” diye konuştu.

ATILAY CANEL: BARİZ PENALTIMIZ DA VAR’DAKİ ARKADAŞ TARAFINDAN VERİLMEDİ

Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel, karşılaşmanın ikinci yarısında Samet Akaydin’in pozisyonunda VAR’daki hakemin penaltıyı vermediğini vurgulayarak, “Bugün burada Karagümrük takımımın nasıl bir takım olduğunu gösterdik. Kendi arzularını adalet sananlara hizmet ettiği yere Allahtan başka kimsenin yapabileceği bir şey yoktur. Güzel maç oldu. Herkes sevinsin diyoruz. Bariz penaltımız da VAR’daki arkadaş tarafından verilmedi. Bu akşam yorumcu arkadaşlar da burada sahada 11 arkadaşın, kenarda bekleyen 11 arkadaşlar, sağlık ekibimiz, idari kadromuzun emeğinin heba olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

HAKEMLER: Arda Kardeşler, Mehmet Emin Tuğral, Süleyman Özay

FENERBAHÇE: Livakovic - Mert Müldür, Samet Akaydin, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu, Crespo, İsmail Yüksek, Szymanski, İrfan Can Kahveci (Dk. 74 Cengiz Ünder), Tadic (Dk. 88 King), Dzeko (Dk. 74 Batshuayi)

FATİH KARAGÜMRÜK: Dituro - Biraschi (Dk. 77 Nazım Sangare), Dresevic, Ceccherini, Levent Mercan, Eysseric, Feghouli (Dk. 69 Sturaro), Rohden (Dk. 78 Serdar Dursun), Can Keleş (Dk. 77 Lasagna), Mendes, Güven Yalçın

SARI KARTLAR: Crespo, Szymanski, Tadic, Cengiz Ünder, Samet Akaydin (Fenerbahçe), Ceccherini, Dituro, Levent Mercan, Dresevic (Fatih Karagümrük)

Fenerbahçe, Süper Lig'de Fatih Karagümrük'ü konuk edecek!

 

İsmail Kartal biletini kesti: Fenerbahçe'de ayrılık!

 

Fenerbahçe'den 3 yeni transfer!

 

Fenerbahçe ve Trabzonspor PFDK'ya sevk edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR YILDIRIM27 Kasım 2023 11:22

    FB sanki büyük bir şey başarmış gibi lanse ediliyor.Dünya yıldızlarını toplayın gariban takımıda gelin yenmeyin.Az kalsın yenilecekler idi.Keşke şampiyonlar liginde oynasalar FB asıl durumu öğrensen işte o zamanlar takdir eder idim.

  • Yorum27 Kasım 2023 00:35

    Gs pazartesi olağanüstü toplanıyor muş şey sebep Türk futbolu nereye gidiyor 13 maçın 7 sinde hakemlerin lehte kararlarla kazandık ama fenerbahçe niye yeterince alete kararlarla yenilmiyor ayrıca fenerin penaltısı bildiğin penaltı bundan önce katledilen maçlara rağmen bu maçta doğru kararlar verildi birde gs nin oynadığı tüm maçları Bi izleyin her maçta iki üç pozisyon lehte yanlış kararlarla tökezlemesi önlenmiş