E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Fenerbahçe 'sukuk'a hazırlanıyor---

​Fenerbahçe 'sukuk'a hazırlanıyor

​Fenerbahçe 'sukuk'a hazırlanıyor
04 Ocak 2016 - 12:10 borsagundem.com

Fenerbahçe Spor Kulübü, Aktifbank'la işbirliği yaparak sukuk ihracı yapmaya hazırlanıyor

Çalık Grubu'nun yatırım bankası Aktifbank 2016'da çok sayıda yeni projeye imza atmaya hazırlanıyor.
Öncelikle bireysel bankacılıkta daha etkin olmayı planlayan bankanın yönetiminin ikinci önemli gündem maddesi ise spor kulüplerinin finansmanı olacak. Spor kulüplerinin gelirleri üzerinden kira sertifikası (sukuk) ihracı yapmak için son hazırlıkları tamamlayan banka yönetiminin ilk hedefi ise üç büyükler olacak.
Aktifbank Genel Müdürü Serdar Sümer, geçen hafta özellikle kulüplerin finansmanına odaklanacaklarını duyurmuştu. 2016'da İslam Kalkınma Bankası'nın yan kuruluşu olan ICD İle Mükafat İsmini verecekleri bir portföy yönetim şirketi kuracaklarını açıklayan Sümer, yine önümüzdeki yıl sukuk fonu ve gayrimenkul yatırım fonu kuracakları bilgisini verdi.
Bu arada banka yılın İlk çeyreğinde süper ilgin üç büyüklerinden biri için kira sertifikası (sukuk) çıkartacaklarını da açıkladı. Görüşmelerin son aşamaya geldiğini ancak kulüp adı veremeyeceklerini söyleyen Sümer, "İhraç edilecek sukukun değeri 50-100 milyon TL arasında olacak. İki veya üç yıl vadeli olarak planlıyoruz" demekle yetindi. Sümer kulüp ismi vermemesine rağmen bankacılık kulislerinden edindiğimiz bilgiye göre Aktifbank ilk sukuk ihracı için Fenerbahçe Kulübü ile neredeyse anlaşmış durumda. Yani anlayacağınız Fenerbahçe yine bir ilke imza atarak ilk sukuk çıkartan kulüp unvanını da almaya hazırlanıyor.
Bankanın diğer önemli gündem maddesi İse bireysel bankacılık olacak. Banka bu konuda İştirakleri olan N Kolay Mağaza ve N Kolay İşyerlerini kullanacak. Türkiye çapında 4500'e yakın N Kolay işyeri ve kiosk ağı bulunduğunu söyleyen Sümer, "Bir başka deyişle bankamız yüzde 10'luk ATM pazar payına eşdeğer bir alternatif dağıtım kanalına sahip. Ayrıca 4700 PTT şubesi aracılığıyla da müşterilerimize kredi ve sigorta satışı yapıyoruz. 2016'da bu kanalları daha aktif kullanacağız" diyor. Para Dergisi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 92,15
En Yüksek: 93,80
En Düşük: 89,80
Değişim 1,26 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,65
İşlem Hacmi 175.396.695
Toplam Adet: 1.902.959
Ağırlıklı Ort.: 92,18
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet04 Ocak 2016 16:02

    Çekememezlik yapmanıza gerek yok. Fenerbahçenin yatırım başarısını gölgelenemez sadece ertelenebilir. Ahh bide hisseye yansısa bu yatırımlarda bizde nasiplensek...

  • işte 04 Ocak 2016 15:06

    helal olsun emekli dostum; bu memlekette bizim kafada olanlar da varmış.. aslında herkes böyle düşünüyor ama 'şimdi kim uğraşacak dallamalarla' diyor, bu yağdanlık medyanın yedi sülalesine içinden sallıyor geçiyor.

  • emekli şakir04 Ocak 2016 14:45

    diğer dergilere, gazetelere gerek yok ver borsa gündeme zaten fenerin resmi yayın organı gibi çalışıyor reklamınızı yapsın