E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe:1 - Braga:0---

Fenerbahçe:1 - Braga:0

Fenerbahçe:1 - Braga:0
10 Mart 2016 - 20:00 borsagundem.com

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Braga'yı Mehmet Topal'ın golüyle 1-0 mağlup etti

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe, Braga'yı ağırladı. Sarı-lacivertli temsilcimiz, Mehmet Topal'ın 82. dakikada attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Avrupa'daki yenilmezlik serisini 8 maça çıkaran Fenerbahçe, önümüzdeki hafta oynanacak rövanş maçı öncesi avantaj yakaladı.

FENERBAHÇE: 1 - BRAGA: 0
STAT: Ülker
HAKEMLER: Clement Turpin, Frederic Cano, Nicolas Danos (Fransa)
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Volkan Şen (Dk. 65 Nani), Ozan Tufan (Dk. 72 Meireles), Alper Potuk (Dk. 79 Fernandao), Van Persie
BRAGA: Matheus, Baiano, Ferreira (Dk. 15 Boly), Andre Pinto, Goiano, Luiz Carlos, Vukcevic, Josue, Rafa Silva (Dk. 85 Santos), Eduardo (Dk. 72 Stoiljkovic), Ahmed Hassan
GOL: Dk. 82 Mehmet Topal (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Dk. 39 Vukcevic, Dk. 58 Luiz Carlos (Braga), Dk. 57 Van Persie, Dk. 71 Ozan Tufan, Dk. 77 Mehmet Topal (Fenerbahçe)

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
1. dakikada Braga defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza yayı üzerinde buluşan Ozan Tufan'ın gelişine vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Matheus'da kaldı.
12. dakikada Rafa Silva ile duvar pası yapan Josue'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
18. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Ahmed Hassan'ın ceza sahası içi sağ çaprazdan sert vuruşunda kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağa iki hamlede sahibi oldu.
31. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Baiano'nun rakibini geçerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'de kaldı.
38. dakikada sol kanattan Volkan Şen'in ceza sahası içine yaptığı ortada Robin van Persie'nin bekletmeden vuruşunda kaleci Matheus topa iki hamlede kontrol etti.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
50. dakikada topla soldan ceza alanına giren Vukcevic'in son çizgiden ortasında ön direkte Ahmet Hassan'ın ayak koyduğu meşin yuvarlak az farkla üstten auta gitti.
51. dakikada ceza alanı önünde Van Persie'nin sert şutunda, kaleci iki hamlede topu kontrol etti.
62. dakikada Ozan Tufan'ın orta sahadan uzun pasında ceza alanı içinde topla buluşan Van Persie'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
76. dakikada ani gelişen Braga atağında, Josue ceza alanı önünden sert vurdu ancak kaleci Volkan Demirel, son anda meşin yuvarlağı direk dibinden kornere çeldi.
82. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Orta sahada topu kapan Mehmet Topal, ceza yayına kadar taşıdığı meşin yuvarlağı, sol ayağıyla yerden güzel bir vuruşla köşeden filelere gönderdi: 1-0

MAÇTAN NOTLAR
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Portekiz ekibi Braga karşısında takımını son oynadıkları Akhisar Belediyespor maçına göre 3 değişiklik yaparak sahaya çıkardı.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Pereira, Manisa'da 3 puan kazandıkları maçın ilk 11'inde forma giyen Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım ve cezalı Diego Ribas'ın yerine Bruno Alves, Caner Erkin ile Ozan Tufan'a şans verdi.

Ligdeki Akhisar Belediyespor maçında cezaları nedeniyle forma giyemeyen Caner ve Alves, Braga karşısında ilk 11'de oynadı. Kırmızı kart cezalısı Diego'nun yerine ise Ozan Tufan forma şansı buldu. Sarı-lacivertliler, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Josef de Souza, Ozan Tufan, Alper Potuk, Volkan Şen ve Robin van Persie 11'iyle sahada yer aldı. Fenerbahçe'nin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Michal Kadlec, Hasan Ali Kaldırım, Gökhan Gönül, Raul Meireles, Luis Nani ve Fernandao şans bekledi.

KALEDE SÜRPRİZ
Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, kalede sürpriz bir tercih yaparak Fabiano Ribeiro'nun yerine Volkan Demirel'i oynattı. Sakatlığı olmadığı sürece UEFA Avrupa Ligi'nde gruplardan itibaren Brezilyalı kaleciyi oynatan Pereira, lig maçlarında tercih ettiği kaptan Volkan Demirel'e Braga karşısında şans tanıdı. Fabiano ise yedek kulübesinde oturdu. Pereira, daha önceki basın toplantılarında Avrupa maçlarında Fabiano'yu oynatacağını söylemişti.

GÖKHAN GÖNÜL KADRODA
Kaburgasında kırık bulunan sarı-lacivertli futbolcu Gökhan Gönül, Braga karşısında ilk 18'de yer aldı. Ligde Akhisar Belediyespor maçında sakatlığından dolayı kadroda yer almayan Gökhan, son antrenmanda takımla çalışmıştı. Pereira, Gökhan'ın yerine Manisa deplasmanında birer gol ve asist yapan Şener Özbayraklı'yı tercih etti.

NANİ KULÜBEDE
Fenerbahçe'nin Portekizli yıldızı Luis Nani, Braga karşısında maça yedek kulübesinde başladı. Ligde Beşiktaş maçında yedek kalan, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise sakatlığından dolayı kadroya giremeyen Nani, Braga karşısında da Pereira'dan formayı alamadı.

DİEGO VE MARKOVİC YOK
Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Lazar Markovic ve kırmızı kart cezalısı Diego, Braga karşısında kadroda yer bulamadı. Uzun süredir sakatlığı devam eden Markovic bu maçta da takımını yalnız bırakırken, Diego ise 3 maçlık cezasını bu karşılaşmada tamamladı.

TOPAL'DAN YİNE KRİTİK GOL
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Mehmet Topal, Lokomotiv Moskova maçından sonra Braga karşısında da kritik bir gole imza attı. Son 32 turunda Lokomotiv Moskova karşısında deplasmanda alınan 1-1'lik beraberlikte takımının tek golünü kaydeden Mehmet, Braga karşısında da attığı golle takımına çeyrek final için önemli bir avantaj getirdi. Sarı-lacivertlilerin Avrupa'da kaydettiği son 4 golünü ise ön liberoları attı. Bu turdan önce Lokomotiv Moskova filelerine Josef de Souza 2, Mehmet Topal ise 1 gol göndermişti.

AVRUPA'DA YENİLMEZLİK SERİSİ 8 MAÇA ÇIKTI
Fenerbahçe, Braga karşısında Avrupa'daki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardı. Son yenilgisini, UEFA Avrupa Ligi grup mücadelelerinin ilk haftasında 17 Eylül 2015'te Molde'ye karşı alan Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 8 maçta dörder galibiyet ve beraberlik elde etti. Sarı-lacivertliler Kadıköy'de de yenilgiyi unuttu. Molde'ye kaybettikten sonra Avrupa, lig ve kupada 19 maça çıkan sarı-lacivertliler, evini adeta kale gibi kullandı ve bu karşılaşmalarda 16 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

BRAGA 2 AY SONRA KAYBETTİ
Braga, Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgiyle tam 2 ay sonra mağlubiyet yaşadı. Bu karşılaşmadan önce en son yenilgisini Portekiz Ligi'nde 10 Ocak'ta Sporting Lizbon'a karşı alan Braga, daha sonraki 15 maçta 10 galibiyet ve 5 beraberlik elde etmişti. 15 maç sonra Fenerbahçe'ye yenilen Portekiz ekibi, bu sezon Avrupa'da ise 9. maçında 2. yenilgisini aldı.

VOLKAN KALESİNİ YİNE KAPATTI
Fenerbahçe'de bu akşam Fabiano Ribeiro'nun yerine forma giyen Volkan Demirel, bu sezonki 6. Avrupa kupası maçında 5. kez gol yemedi. Volkan, bu sezon sadece Shakhtar Donetsk'e deplasmanda 3-0 kaybedilen maçta kalesini gole kapatamamıştı. Tecrübeli file bekçisi, Ukrayna ekibiyle oynanan ilk maçın yanı sıra iki kez Atromitos, birer kez de Ajax ve Braga müsabakalarında kalesinde gol görmedi. Öte yandan Fenerbahçe, oynadığı son 8 Avrupa maçında kalesinde sadece 2 gol gördü. Sarı-lacivertliler bu sezon Kadıköy'de oynadığı 6 Avrupa maçının 4'ünde kalesinde gole izin vermedi.

VAN PERSİE'NİN GOL HASRETİ
Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, gol hasretini 6 maça çıkardı. Tecrübeli futbolcu, Avrupa ve ligde forma giydiği son 6 maçta fileleri havalandıramadı. Braga karşısında girdiği az sayıda fırsatı gole çeviremeyen, bir pozisyonda filelere gönderdiği top da ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmayan Van Persie, son golünü 12 Şubat'ta Kasımpaşa karşısında penaltıdan atmıştı. Avrupa'da Fenerbahçe formasıyla çıktığı 10 maçta sadece Atromitos'a bir gol atan Van Persie'nin, tüm kulvarlarda sarı-lacivertli ekiple 36 maçta 14 golü bulunuyor.

BRAGA'DA LUİZ CARLOS CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Portekiz ekibinde maçta sarı kart gören Luiz Carlos, rövanş karşılaşması öncesi cezalı duruma düştü. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde üçüncü kez sarı kartla cezalandırılan Carlos, gelecek hafta oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecek. Öte yandan Portekiz ekibinde maçın 16. dakikasında mecburi bir değişiklik yaşandı. Karşılaşmanın başında bir pozisyonda sakatlanan Braga'nın stoperi Ricardo Ferreira, kendisini bir süre denedikten sonra kenara değişiklik işaret yaptı. Bu oyuncu, 16. dakikada yerini Willy Boly'e bıraktı.

"AVRUPA'NIN PATRONU"
Fenerbahçeli taraftarlar Braga maçında hazırladıkları koreografiyle görsel şova imza attı.Takımlar seremoniye çıktığında Okul Açık Tribünü'ndeki taraftarlar ellerindeki sarı-lacivert kartonları açtı. Daha sonra yukarıdan büyük pankart üzerinde kanarya figürü yapıldı. Altına da İngilizce olarak "The Boss of Europe" yani "Avrupa'nın patronu" pankartı açıldı.

Aynı tribündeki taraftarlar maçın başlama düdüğüyle birlikte ise İstiklal Marşı'nı okudu. Öte yandan Ülker Stadı'nda tribünlerinin tamamına yakını doldu.

ESKİ BURSASPORLU KADIKÖY'DE
Türkiye'de 1,5 sezon Bursaspor forması giydikten sonra ocak ayında Braga'ya transfer olan Josue Pesqueira, Fenerbahçe karşısında sahaya ilk 11'de çıktı. Süper Lig'de Bursaspor'un Fenerbahçe'yle oynadığı maçta takımının attığı tek golün asistini yapan Portekizli futbolcu, Kadıköy'e bu sezon ikinci kez rakip olarak geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)