E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 2 - Göztepe: 0 ---

Fenerbahçe: 2 - Göztepe: 0

Fenerbahçe: 2 - Göztepe: 0
16 Nisan 2022 - 15:28 borsagundem.com

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile Göztepe Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Mücadeleyi Fenerbahçe 2-0'lık skorla kazandı.

Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında Göztepe'yi 2-0 mağlup etti ve galibiyet serisini 5 maça çıkardı. Sarı lacivertliler karşılaşmanın henüz 5. dakikasında Serdar Aziz ile öne geçti. 68. dakikada oyuna giren Arda Güler, 83. dakikada penaltıdan golünü kaydetti ve takımını 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Bu sonuçla üst üste 5. maçını kazanan Fenerbahçe'nin puanı 59 oldu. Göztepe ise 27 puanda kaldı. Penaltıda rakibine yaptığı müdahale sonrası Göztepeli Moubandje kırmızı kart gördü ve takımının 10 kişi bıraktı.

Ülker Stadı'nda oynanan mücadeleyi hakem Yasin Kol yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Yasin Kol maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe başlıyor.

4. dakika GOOOLL!! Fenerbahçe Serdar Aziz'in attığı gol ile Göztepe karşısında 1-0 öne geçiyor. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Mert Hakan Yandaş'ın ceza alanına gönderdiği ortasında penaltı noktasına yakın yerde iyi yükselen Serdar Aziz'in kafa vuruşu ağlara gidiyor.

8. dakika Serdar Dursun ceza sahası sol çizgiden çevirdiği topta Göztepe savunması topu uzaklaştırıyor.

10. dakika Halil Akbunar'ın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında top hiçbir takım arkadaşını bulmadan doğrudan dışarı çıkıyor.

14. dakika Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Miguel Crespo için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

18. dakika Ceza sahası sol kanattta topla buluşan Miguel Crespo sol çizgden çevirdiği topta ön direkte Serdar Dursun'un altıpastan vuruşunda top yan ağlara gidiyor.

20. dakika Miha Zajc'in attığı gol öncesinde VAR sisteminde ofsayt kontrolü yapılıyor. Miha Zajc'in attığı gol öncesinde sağ kanatta topla buluşan Diego Rossi'nin ofsayt olduğu gerekçesi ile hakem Yasin Kol golün geçerlilik kazanmadığı kararını veriyor.

23. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Berkan Emir'in ceza alanına gönderdiği ortasında top direkt yan ağlara gidiyor.

28. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Berkan Emir'in ceza alanına gönderdiği ortasında kalesini terk eden Altay Bayındır çift yumruk ile topu uzaklaştırıyor.

31. dakika Fenerbahçe'de ilk oyuncu değişikliği zorunlu olarak gerçekleşiyor. Sakatlanan Dimitris Pelkas oyuna devam edemezken, Attila Szalai yerine giren isim oluyor.

36. dakika Berkan Emir'nin sol çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında Kim Min-Jae topu uzaklaştırıyor.

41. dakika Soner Aydoğdu'nun pasında Kim Min-Jae ve Serdar Aziz arasında kalan karambolde topu bir anda önünde bulan David Tijanic kaleci ile karşı karşıya kalıyor. David Tijanicceza sahası sağ çaprazda topu kontrol edip yaptığı yerden sert vuruşunda Altay Bayındır topu son anda ayakları ile müdahale edip topu kornere çeliyor.

43. dakika Soner Aydoğdu'nun ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda top kalenin yanından auta çıkıyor.

45+3. dakika Hakem Yasin Kol ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Yasin Kol ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Göztepe başlıyor.

50. dakika Soner Aydoğdu'nun pasında Miguel Crespo'dan seken topla buluşan Franco Di Santo ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı plase vuruşunda top kalenin üstünden auta gidiyor.

54. dakika Murat Paluli'nin sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında kalesini terk eden Altay Bayındır topu çift yumruk ile uzaklaştırmayı başarıyor.

56. dakika Sağ taraftan hızla ilerleyen Bright Osayi-Samuel rakibini geçtikten sonra sağ taraftan ceza sahasına girip arka direkte bomboş olan Diego Rossi'ye yaptığı yerden ortasında Murat Paluli son anda müdahale edip topu kornere gönderiyor.

60. dakika Halil Akbunar'ın ceza sahası sol çaprazdan yaptığı vuruşta Kim Min-Jae'ye çarpan topu Attila Szalai uzaklaştırıyor.

64. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Berkan Emir'in ceza alanına gönderdiği ortasında Kim Min-Jae ön direkte kafa vuruşu ile topu uzaklaştırmayı başarıyor.

67. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Berkan Emir'in ceza alanına gönderdiği ortasında ön direkte Serdar Dursun kafa vuruşu ile topu uzkalaştırıyor.

68. dakika Göztepe'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Franco Di Santo oyundan çıkarken, Adis Jahovic yerine giren isim oluyor.

68. dakika Fenerbahçe'de üç oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Serdar Aziz oyundan çıkarken, Arda Güler yerine giren isim oluyor. Serdar Dursun oyundan çıkarken, Enner Valencia yerine giren isim oluyor. Mert Hakan Yandaş oyundan çıkarken, Mergim Berisha yerine giren isim oluyor.

71. dakika Miguel Crespo'nun ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

73. dakika Sağ kanatta Diego Rossi'nin defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Arda Güler için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

77. dakika Sağ kanatta yaşanan ikili mücadele sırasında Francois Moubandje, Bright Osayi-Samuel'e kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Yasin Kol tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

80. dakika Arda Güler'in ceza sahası sol çizgisinden yerden gönderdiği sert ortasında son anda Francois Moubandje arka direkte topu uzaklaştırmayı başarıyor.

82. dakika Var incelemesi sonrası penaltı pozisyonunda son adam olduğu için Francois Moubandje kırmızı kart görüyor.

83. dakika GOOLL!! Fenerbahçe Arda Güler'in penaltıdan attığı gol ile Göztepe karşısında skoru 2-0'a getiriyor. Arda Güler penaltı vuruşunda sol üst köşeye yaptığı vuruş ile top ile kaleciyi ayrı köşlere göndererek topu ağlarla buluşturuyor.

87. dakika Göztepe'de üçüncü ve dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Murat Paluli oyundan çıkarken, Atakan Çankaya yerine giren isim oluyor. Yalçın Kayan oyundan çıkarken, Ege Özkayımoğlu yerine giren isim oluyor.

87. dakika Fenerbahçe'de beşinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Miha Zajc oyundan çıkarken, Luiz Gustavo yerine giren isim oluyor.

89. dakika Arda Güler'in pasında ceza sahası sağ çaprazda topla buluşan Diego Rossi'nin şutunda top üstten auta gidiyor.

90+1. dakika Enner Valencia'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği ayak içi şutunda top kalenin üstünden auta çıkıyor.

90+3. dakika Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Soner Aydoğdu'nun ceza alanına gönderdiği ortasında kaleci Altay Bayındır topa sahip oluyor.

90+5. dakika Hakem Yasin Kol'ün düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Fenerbahçe, kendi sahasında Göztepe'yi 2-0 mağlup ediyor. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde puanını 62'ye yükseltirken, Göztepe ise 27 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar Aziz, Kim, Ferdi, Zajc, Crespo, Mert Hakan, Pelkas, Rossi, Serdar Dursun

Göztepe: Piric, Kerim, Kahraman, Arslanagic, Moubandje, Soner, Halil, Yalçın, Tijanic, Lourency, Di Santo

MAÇ NOTLARI

5 maçlık seri
Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 62'ye yükselterek, bitime 5 hafta kala lider Trabzonspor ile arasındaki puan farkını da 11'e düşürdü. Fenerbahçe, Göztepe galibiyetiyle serisini 5 maça taşıdı. Bu sezon 3 kez 3 maçlık seri yakalayan sarı-lacivertliler, ilk 4 maçlık galibiyet serisine geçen hafta Galatasaray karşısında elde ettiği galibiyetle ulaşmıştı. Ligdeki ilk 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, aynı seriyi 6, 7 ve 8. haftalarda da tekrarlamıştı. Son olarak 25, 26 ve 27. haftalarda üst üste 3 galibiyet alan Fenerbahçe, 4. karşılaşmasında Trabzonspor ile berabere kalmış ve 4 maçlık seriyi hanesine yazdıramamıştı. Galatasaray maçıyla serisini 4 maça çıkaran Fenerbahçe, ilk 5 maçlık serisini de Göztepe karşısında elde etti.

Son 9 maçta 8. galibiyet
Fenerbahçe, Göztepe galibiyetiyle çıkışını sürdürdü. Son haftalarda gösterdiği başarılı performansla taraftarlarını memnun eden sarı-lacivertliler, 9. maçında 8. galibiyetini elde ederken, 1 de beraberlik yaşadı.

Bu sezon ikinci kez 3 maçlık gol yememe serisi
Fenerbahçe, bu sezon ikinci kez 3 maç üst üste gol yemedi. Sezonun ilk 3 maçında Adana Demirspor, Fraport TAV Antalyaspor ve Altay'a karşı gol yemeyen sarı-lacivertliler, bu süreçte 9 puan toplamıştı. Fenerbahçe, uzun bir sürenin ardından aynı seriyi Yukatel Kayserispor, Galatasaray ve Göztepe karşısında da yakalamış oldu.

Penaltı VAR'la geldi
Fenerbahçe'nin 2. golünü kaydettiği penaltı vuruşu VAR kararı sonucu geldi. Sarı-lacivertlilerin 80. dakikada soldan geliştirdiği atakta Rossi gol çizgisinde topa dokunamadı. Hakem Yasin Kol, VAR uyarısı sonucunda 82. dakikada penaltı noktasını gösterdi. 83. dakikada topun başına geçen Arda Güler, fileleri havalandırdı. Maçın 68. dakikasında Serdar Aziz'in yerine oyuna giren Arda, bu golle Aytemiz Alanyaspor ve Yukatel Kayserispor müsabakalarından sonra bu sezon ligdeki 3. golünü atmış oldu.

Pelkas, sakatlanarak çıktı
Fenerbahçe'nin Yunan futbolcusu Dimitris Pelkas, maçı tamamlayamadı. Müsabakanın 27. dakikasında kendini yere bırakan 28 yaşındaki futbolcu, oyuna devam etmek istedi ancak 30. dakikada bir kez daha kendini yere bırakarak sedyeyle oyun alanını terk etti. Pelkas, oyundan çıkarken gözyaşlarına hakim olamazken, taraftar tecrübeli oyuncuya alkış ve tezahüratlarla destek verdi. Dimitris Pelkas, 31. dakikada yerini Attila Szalai'ye bıraktı.

Altay'dan kritik kurtarışlar
Fenerbahçe'nin genç file bekçisi Altay Bayındır, Göztepe karşısında kurtarışlarıyla dikkat çekti. Özellikle maçın ilk yarısında takımı 1-0 öndeyken çok kritik 2 kurtarışa imza atan Altay, taraftarından alkış aldı.

Valencia, 5 maç sonra
Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Enner Valencia, 5 maç aranın ardından forma giydi. Sakatlığının ardından uzun süre forma giyemeyen ve son olarak 27. haftadaki Kasımpaşa müsabakasında kısa süre oynayan Valencia, 69. dakikada Serdar Dursun'un yerine oyuna dahil oldu.

İsmail Kartal'a tribünden büyük destek
Fenerbahçeli taraftarlar, maç boyunca teknik direktörleri İsmail Kartal'a sevgi gösterisinde bulundu. Kartal lehine tezahüratlarda bulunan tribünlere, tecrübeli hoca da alkışlarla karşılık verdi.

Taraftar sayısı
Fenerbahçeli taraftarlar, Göztepe maçına yoğun ilgi gösterdi. Müsabakayı 42 bin 123 kişinin izlediği öğrenildi.

Löw'ün Fenerbahçe'den talebi dudak uçuklattı!

Fenerbahçe, Diego Rossi ile sözleşme imzaladı

Fenerbahçe'de flaş karar: Mesut Özil ve Ozan Tufan...

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 88,15
En Yüksek: 89,85
En Düşük: 86,90
Değişim -1,07 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,36
İşlem Hacmi 177.676.948
Toplam Adet: 2.012.553
Ağırlıklı Ort.: 88,31
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU17 Nisan 2022 11:01

    Hep böyle olmaz mı lig bitimini yaklaştıkca uyanırlar sonra yine uyumaya geçer takım.