E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe: 1 - Başakşehir: 0---

Fenerbahçe: 1 - Başakşehir: 0

Fenerbahçe: 1 - Başakşehir: 0
22 Ekim 2022 - 19:55 borsagundem.com

Süper Lig'in 11. haftasında sahasında Medipol Başakşehir'i ağırlayan Fenerbahçe 84. dakikada Rossi'nin attığı golle 3 puanı aldı. Sarı lacivertliler 90 dakikanın sonunda liderliğe yükseldi..

Süper Lig'in 11. haftasında Kadıköy'deki kritik maçta Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir kozlarını paylaştı.

Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi 1-0 kazanan Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli aşarken ligde liderliğe yükseldi.

Jorge Jesus, 74. dakikada Batshuayi, İrfan Can Kahveci ve Valencia'yı kenara alırken oyuna Rossi, Emre Mor ve Pedro dahil oldu.

Rossi oyuna girdikten 10 dakika sonra 84'te takımına 3 puan getiren gole imzasını attı. Bu galibiyetle puanı 23'e yükselen Fenerbahçe zirveye yerleşti. Başakşehir ise 20 puanda kaldı.

Karşılaşmayı Zorbay Küçük yönetti.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Hakem Zorbay Küçük maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe başlıyor.

5. dakika İrfan Can Kahveci'nin sağ çaprazdan ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Lincoln Henrique ve Michy Batshuayi dokunamıyor ve top dışarıya çıkıyor.

7. dakika Miguel Crespo'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Enner Valencia'nın kafa vuruşu üstten auta gidiyor.

12. dakika Berkay Özcan'in defansın arkasına gönderdiği ara pasa hareketlenen Serdar Gürler için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

15. dakika Sağ kanatta defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Bertrand Traore için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

19. dakika Medipol Başakşehir Bertrand Traore ile gole yaklaşıyor. Sağ kanatta defansın arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Bertrand Traore sağ kanattan hızla ceza sahasına grip az kişiyle yakaladığı Fenerbahçe savunmasında ceza sahasında Attila Szalai'den sıyrıldıktansonra çektiği şutunda top kalenin üstünden auta gidiyor.

24. dakika İsmail Yüksek'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda top farklı bir biçimde kalenin üstünden auta çıkıyor.

30. dakika Sol kanattan ceza sahasına giren Miguel Crespo sıfıra inip çizgiden çevirdiği topu son anda Mahmut Tekdemir uzaklaştıryor.

32. dakika Fenerbahçe Michy Batshuayi ile gole yaklaşıyor. Ferdi Kadıoğlu'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Michy Batshuayi'nin kafa vuruşunu son anda kaleci Volkan Babacan müdahale ederek kornere çeliyor.

37. dakika Fenerbahçe Enner Valencia ile gole yaklaşıyor. Fenerbahçe hızlı hücümunda Lincoln Henrique'nin sol çaprazdanceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Enner Valencia'nın kafa vuruşu aynı hava topuna yükselen Lucas Biglia'nın kafa ile müdahalesi ile top kornere çıkıyor.

42. dakika Fenerbahçe Serdar Aziz ile gole yaklaşıyor. Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Miguel Crespo'nun ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Gustavo Henrique kafa vuruşu ile indirdiği topa hamle yapan Serdar Aziz'in gelişine sağ ayağı ile yaptığı vuruş az farkla üstten auta gidiyor.

45. dakika Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 2 dakika ilave ediliyor.

45+2. dakika Hakem Zorbay Küçük ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanıyor.

46. dakika Hakem Zorbay Küçük ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk Medipol Başakşehir başlıyor.

50. dakika Stefano Okaka'nın pasında topla buluşan Bertrand Traore Sağ çaprazda şut açısı arayıp ceza sahası yayından sol ayağı ile çekriği sert şutunda top az farkla üstten auta gidiyor.

56. dakika Ceza sahasına sağ kanattan giren İrfan Can Kahveci'nin arka direğe doğr gönderdmek istediği ortasında Lucas Biglia'nın mğdahakesi ile havalanan top kaleci Volkan Babacan'da kalıyor.

60. dakika Medipol Başakşehir'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Serdar Gürler oyundan çıkarken, Mounir Chouiar yerine giren isim oluyor.

61. dakika Fenerbahçe yarı sahasında yaşanan ikili mücadele sırasında Deniz Türüç, Miguel Crespo'ya kontrolsüz müdahalede bulununca hakem Zorbay Küçük tarafından sarı kartla cezalandırılıyor. Bu sarı kart ile Deniz Türüç gelecek maç için cezalı duruma düşüyor.

66. dakika Sol kanatta defansın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Mounir Chouiar için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

69. dakika Kaleyi cepheden gören noktadan kazanılan serbest vuruşu kullanan Miguel Crespo'nun ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Attila Szalai kafa vuruşu ile indirdiği topta Willian Arao'nun kafa vuruşu Medipol Başakşehir savunmasından dönüyor.

71. dakika Dönen topta Miguel Crespo'nun ceza ahası dışından gelişine yerden sert vuruşu Medipol Başakşehir savunmasından dönüyor.

74. dakika Fenerbahçe bu dakikada üç oyuncu değişikliği birden gerçekleştiriyor. Michy Batshuayi, İrfan Can Kahveci, Enner Valencia oyundan çıkarken, Diego Rossi, Emre Mor ve Joao Pedro oyuna giren isimler oluyor.

76. dakika Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Diego Rossi'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Leo Duarte'nin müdahalesi ile top ters kanattan kornere gidiyor.

78. dakika Emre Mor'un ceza sahası yayından sol ayağı ile yerden çektiği şutunda Leo Duarte'nin müdahalesi ile top uzaklaşıyor.

84. dakika GOOOLL!! Fenerbahçe Diego Rossi'nin attığı gol ile Medipol Başakşehir karşısında 1-0 öne geçiyor. Willian Arao'nun pasında topla buluşan Diego Rossi ceza sahası yayında sağ ayağı ile şık bir plase vuruşu ile topu sağ köşeye kaleci Volkan Babacan'ın uzanamayacağı köşeye doğru gönderiyor ve ağlarla buluşturuyor.



87. dakika Medipol Başakşehir'de üçüncü ve dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Deniz Türüç oyundan çıkarken, Patryk Szysz yerine giren isim oluyor. Berkay Özcan oyundan çıkarken, Philippe Keny yerine giren isim oluyor.

90. dakika Fenerbahçe'de beşinci ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Ferdi Kadıoğlu oyundan çıkarken, Bright Osayi-Samuelyerine giren isim oluyor.

90+3. dakika Medipol Başakşehir Danijel Aleksic ile gole yaklaşıyor. Sağ kanatta Lincoln Henrique'den kaptığı top sonrası Philippe Keny sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği yerden ortasında Danijel Aleksic'in gelişine sert vurunu son anda kaleci Altay Bayındır kapattığı köşeden topu kornere çelmeyi başarıyor.

90+5. dakika Hakem Zorbay Küçük'ın düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. Fenerbahçe, kendi sahasında Medipol Başakşehir'i 1-0 mağlup ediyor. Bu sonuçla Fenerbahçe ligde puanını 23'e yükseltip ligde liderlik koltuğuna yerleşirken, Medipol Başakşehir ise 20 puanda kalıyor.

İŞTE İLK 11'LER

Fenerbahçe: Altay, Serdar, Gustavo, Szalai, İsmail, Ferdi, Lincoln, İrfan Can, Crespo, Valencia, Batshuayi.

Başakşehir: Volkan, Ömer Ali, Duarte, Mahmut, Hasan Ali, Biglia, Serdar, Deniz, Berkay, Traore, Okaka.

MAÇ NOTLARI

Rossi'nin 3. golü
Fenerbahçe'de Diego Rossi, ligdeki 3. golünü kaydetti. Gösterdiği performansla beğeni toplayan 24 yaşındaki hücum oyuncusu, geride kalan haftalarda daha çok arkadaşlarına attığı gol paslarıyla dikkati çekmişti. Ligde daha önce Alanyaspor ve MKE Ankaragücü maçlarında gol sevinci yaşayan Rossi, Medipol Başakşehir karşısında attığı golle takımına 3 puanı getiren isim oldu.

İsmail Yüksek tamamlayamadı
Fenerbahçe'nin milli futbolcusu İsmail Yüksek, Medipol Başakşehir karşısında maçı tamamlayamadı. Gösterdiği mücadeleyle taktir toplayan 23 yaşındaki orta saha oyuncusu, 66. dakikada kulübeye dönerek değişiklik işareti yaptı ve kendisini yere bıraktı. İsmail, müsabakanın 68. dakikasında yerini Willian Arao'ya bıraktı.

Altay kurtarışıyla galibiyeti getirdi
Fenerbahçe'nin milli kalecisi Altay Bayındır, Medipol Başakşehir karşısında galibiyette önemli rol oynadı. Son haftalarda performansıyla eleştirilen Altay, maçın son dakikalarda çok iyi bir kurtarışa imza attı. Medipol Başakşehir'in baskısını artırdığı son anlarda Aleksic'in altıpas önünden müsait durumda etkili vuruşuna iyi bir refleks gösteren Altay, rakibine gol şansı tanımadı. Sarı-lacivertli taraftarlar da bu kurtarışın ardından Altay'a sevgi gösterisinde bulundu.

Arao, 4 maç sonra sahada
Fenerbahçe'nin Brezilyalı orta sahası Willian Arao, 4 maç sonra sarı-lacivertli formayı giydi. Son olarak deplasmanda Beşiktaş ile oynanan karşılaşmada forma giyen Arao, ligde Fatih Karagümrük ve MKE Ankaragücü ile UEFA Avrupa Ligi'ndeki AEK Larnaca müsabakalarını kaçırmıştı. 30 yaşındaki oyuncu, 68. dakikada İsmail Yüksek'in yerine oyuna dahil oldu.

Soyunma odasına ilk kez golsüz girdi
Fenerbahçe, bu sezon ligde Kadıköy'de oynadığı karşılaşmalar içinde ilk defa bir maçta ilk yarıda gol atma başarısı gösteremedi. Ümraniyespor karşısında soyunma odasına 2-1 üstün giden sarı-lacivertliler, Adana Demirspor maçında ise ilk yarıda 2-0 üstünlük yakalamıştı. Fenerbahçe, ilk devreler baz alındığında Kayserispor'a karşı 1-0, Alanyaspor'a karşı ise 3-0 üstünlük kurmuştu. Sarı-lacivertliler, Karagümrük karşısında ise 2-2 beraberlikle devreyi kapatmıştı. Fenerbahçe, ilk kez Medipol Başakşehir karşısında gol bulamadan soyunma odasına gitti.

Ligde Kadıköy'de ilk kez tek gol attı
Fenerbahçe, Medipol Başakşehir karşısında bu sezon evinde ligdeki en az gol attığı maçı yaşadı. Seyircisi önünde sırasıyla Ümraniyespor'a 3, Adana Demirspor'a 4, Kayserispor'a 2, Alanyaspor ve Karagümrük'e ise 5 gol atan sarı-lacivertliler, Medipol Başakşehir filelerini ise 1 kez havalandırdı. Öte yandan Fenerbahçe, ligde evinde oynadığı 6. maçta da rakip fileleri boş geçmedi.

Başakşehir, ligdeki ikinci yenilgisini Kadıköy'de yaşadı
Fenerbahçe'ye deplasmanda kaybeden Medipol Başakşehir, Süper Lig'de son 3 maçta 2. yenilgisini yaşadı. Turuncu-lacivertliler, ligin 9. haftasında konuk ettiği Demir Grup Sivasspor'a 2-0 kaybederek bu sezon ilk kez mağlup olmuştu. Fenerbahçe mağlubiyeti, Medipol Başakşehir'in bu sezon ligdeki ilk deplasman yenilgisi de oldu.

Deniz Türüç cezalı duruma düştü
Medipol Başakşehir'in orta sahadaki isimlerinden Deniz Türüç, Fenerbahçe karşılaşmasında bu sezon ligdeki 4. sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü. Deniz, turuncu-lacivertli takımın gelecek hafta sahasında Giresunspor ile oynayacağı maçta forma giyemeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 87,85
En Yüksek: 89,85
En Düşük: 86,90
Değişim -1,40 %
FK: 0,00
PD / DD: -6,34
İşlem Hacmi 177.676.948
Toplam Adet: 2.012.553
Ağırlıklı Ort.: 88,31
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)