E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiFed'in güvercin isminden faiz çıkışı---

Fed'in güvercin isminden faiz çıkışı

Fed'in güvercin isminden faiz çıkışı
10 Temmuz 2023 - 19:16 borsagundem.com

Ekonomiye dair en temel problemin enflasyon olduğunu söyleyen San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, 2023 yılı içerisinde birkaç faiz artışının uygun olacağını ifade etti. Daly, Fed'in güvercin isimlerinden biri olarak tanınıyor

Fed'in güvercin isimlerinden biri olarak bilinen San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, 2023 yılı içerisinde birkaç faiz artışının daha uygun olacağını ifade etti. Daly, en temel problemin enflasyon olduğunu vurguladı.

Fed'in 2023 yılında daha sıkı bir patikada kalacağı yönündeki fiyatlamalar devam ederken, Fed yetkililerinden bu yönde mesajlar gelmeye de devam ediyor.

Fed'in güvercin isimlerinden biri olarak bilinen ve Bloomberg'in Fed yetkilileri arasındaki etki analizinde öne çıkan isimlerden biri olan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, 2023 için birkaç faiz artışından yana olduğunu ifade etti.

Daly, Fed'in enflasyonu hedefine döndürmek için muhtemelen birkaç kez daha faiz artırması gerekeceğini söyledi.

HEDEF, YÜZDE 2 ENFLASYON

Washington'daki Brookings Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada Daly, "Enflasyonu sürdürülebilir yüzde 2'lik bir patikaya geri getirmek için bu yıl içinde birkaç kez daha faiz artırımına ihtiyacımız olacak" dedi.

Daly, bu yıl şaşırtıcı derecede güçlü gelen ekonomik verilere bağlı olarak görünümünü değiştirmeye açık olduğunu vurguladı.

"BİRİNCİ PROBLEM ENFLASYON"

Daly, enflasyonu düşürmek için çok az şey yapmanın risklerinin hâlâ çok fazla şey yapmanın risklerinden daha ağır bastığını, ancak bu ikisi arasındaki farkın daraldığını söyledi. San Francisco Fed Başkanı, ekonominin yavaşladığına dair işaretler görmeye başladığını ve arz ile talebin daha iyi bir dengeye geldiğini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )10 Temmuz 2023 23:24

    ABD nin hiç bir çıkışı yoktur faiz artırmaktan başka çünkü kimse artık dolara güvenmiyor bunlar son çırpınışları bence.

  • Cevdet cansız 11 Temmuz 2023 16:18

    Sen ABD yi boşver reis böyle faizleri artırmaz ise sonumuz Venezuela gibi olacak