E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED varlık alımını azaltmaya devam edecek---

FED varlık alımını azaltmaya devam edecek

FED varlık alımını azaltmaya devam edecek
11 Mart 2014 - 07:05 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Fed Evans, "Fed, tahvil alımlarını azaltmaya devam edecek"

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in aylık varlık alım miktarını 10 milyar dolar azaltma politikasına devam edeceğini söyledi. Evans ayrıca Fed'in faizlere ilişkin sözlü ileriye dönük yönlendirme politikasını nasıl ayarlanacağı konusunda da detaylar verdi. Evans, "Şu anda varlık satın almadan uzaklaşma noktasındayız, alımların azaltıyoruz ve bilançomuz çok büyük olmaya devam ediyor, ancak bu büyüklüğü çok fazla artırmayacağız. Son 2 toplantıda
alımları 10'ar milyar dolar azalttık ve bunu yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Evans, Fed'in sözlü ileriye dönük yönlendirmede düzeltmeler yapması gerektiğini belirttiği açıklamasında, yeri ileriye dönük yönlendirmenin 'kalitatif' olacağını ve Fed'in ekonominin büyümesine nasıl baktığını anlatacağını vurguladı. Evans, Fed'in istihdam piyasasında iyileşmle ve enflasyonda yükseliş olana kadar faizleri düşük tutmaya devam edeceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)