E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed net kararlar almalı!---

Fed net kararlar almalı!

Fed net kararlar almalı!
09 Ekim 2013 - 16:37 borsagundem.com

IMF'ten Jose Vinals, Fed'in çıkış stratejisinde net iletişim kurması gerektiğini söyledi

IMF Para ve Sermaye Piyasaları Bölümü Finansal Danışman ve Direktörü Jose Vinals, Fed'in çıkış stratejisinin iletişimini net bir şekilde yapması gerektiğini ifade etti.
Fed Başkanlığı konusunda karar verilmesinin olumlu bir gelişme olduğuna değinen Vinals, "Janet Yellen'dan daha iyi bir isim düşünemiyorum" diyerek Yellen'a destek verdiğini gösterdi.
ABD'nin borç limiti konusunda birlikte hareket etmesi gerektiği yorumunu yapan Vinals, ülkenin temerrüde düşmesi durumunda bütün dünya ekonomisine ciddi yan etkileri olacağını söyledi ve ekonomik yönetimle yakın temas halinde olduklarını belirtti. Vinals ayrıca Japonya ile ilgili olarak da, yapısal reformların tam anlamıyla harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.
Euro Bölgesi'ne yönelik Vinals, mevcut bir ilerleme olduğunu fakat sorunların devam ettiğini, bölge finans sektöründeki ayrışmanın varlığını koruduğunu dile getirdi ve bankacılık sektörü ile banka bilançolarının güçlendirilmesi gerektiği uyarısını yaptı.
Vinals ayrıca, gelişen piyasalarda istikrarın korunması için ülke çapında adımlar atılması gerektiğine de vurgu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)