E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed eski başkanı Yellen'den ABD ekonomisine uyarı---

Fed eski başkanı Yellen'den ABD ekonomisine uyarı

Fed eski başkanı Yellen'den ABD ekonomisine uyarı
25 Ekim 2018 - 10:22 borsagundem.com

Yellen, kaldıraçlı kredilerle ilişkili sistemsel risklerden endişe duyuyor

Fed eski Başkanı Janet Yellen, ABD'nin bankacılık sektöründe denetim, gözetimin gevşetilmesi yerine şirketler için kredi standartlarında "büyük kötüleşme" ile başa çıkmaya odaklanması gerektiğini savundu.

Financial Times'a konuşan Yellen, 1,3 trilyon dolar büyüklüğündeki kaldıraçlı kredi pazarında stardartların gevşetilmekte olduğu, düyük kredi notlu şirketlerin kredi bulmalarına imkan sağlandığına dikkat çekti.

Yellen, "Bu kaldıraçlı kredilerle ilişkili sistemsel riskler konusunda endişeliyim. Standartlarda büyük bir kötüleşme var" diye konuştu.

Bankaların reformların sulandırılması için agresif bir lobi faaliyeti yaptıklarını belirten Yellen, geçmişteki krizden alınan derslerin unutulması riski bulunduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 😂😂😂25 Ekim 2018 14:49

    Hadi yawrum Yellen'i Yellen'i ver Paran çoksa eğleni eğleni ver

  • D125 Ekim 2018 14:35

    Yellen teyze bişey olmaz, kasma kendini.. 2008 krizini aşmak için 20 trilyon dolar bastınız, şimdi 20 trilyonunu 1 trilyonunu toplayıp yakacaksınız diye hem Dünya ekonomisinin hem ABD ekonomisinin içine ettiniz.. Bu dünya da dolar bağımlılığı devam ettikçe herşeyin fiyatını dolara endekledikçe 500 trilyon dolar bassanız da dünya dolara doymaz... ABD şirketleri yüksek faizli kredi alıyormuş alsın canım ne olacak, basarsın doları ödersin krediyi.. Masrafı ne ki kağıtla mürekkep

  • Okie Dokie25 Ekim 2018 12:06

    Ey güvercin Yellen. Senden çok çekti bu dolar yatırımcısı. Sen gittin de Powell ile yüzümüz güldü. Senin gibi pısırıklara FED'de yer yok.