E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFED çıkış için hazır mı---

FED çıkış için hazır mı

FED çıkış için hazır mı
27 Ekim 2014 - 08:52 borsagundem.com

Perşembe günü FED başkanı Janet Yellen'in yapacağı konuşma öncesinde parasal genişlemeyi bitirmek için gereken şartların oluştuğu iddia ediliyor

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya ekonomisinde büyüme sürmeye devam etmesine ve Amerikan ekonomisi bu sene son dokuz yılın en büyük genişlemesini yaşamasına rağmen, FED’in parasal genişlemeye devam edip etmeyeceğine dair tartışmalar devam ediyor.

Ancak perşembe günü Fed başkanı Janet Yellen’in yapacağı konuşma öncesinde uzmanlar arasında parasal genişlemenin bitirilmesi için gereken şartların oluştuğuna dair yorumlar ağırlık kazanmaya başladı.

PNC Financial Services analisti Gus Faucher, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede parasal genişleme azaltılmasına rağmen şirket bilançolarının kuvvetlendiğini, hane halkının borçlarının azaldığını ve aylık 200 bin ekstra iş yaratıldığını belirtti. ABD ekonominin desteksiz ayakta durur hale geldiğine değinen Faucher, Avrupa ve Asya ekonomisinde yaşanan durgunluğa rağmen Amerikan ekonomisinin kuvvetlenmeye devam edeceğini beklediğinin altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)