E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları'FED bu fırsatı kaçırmaz'---

'FED bu fırsatı kaçırmaz'

'FED bu fırsatı kaçırmaz'
13 Eylül 2013 - 14:45 borsagundem.com

ALB Menkul Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, altın fiyatlarında 1.300 doların psikolojik sınır olduğunu kaydetti

ALB Menkul Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, küresel piyasalardaki gelişmelerin altın fiyatlarına etkileriyle ilgili açıklamasında, altının 28 Ağustos tarihinde Haziran 2013 seviyesini Mısır ve Suriye gelişmelerinin etkisiyle fiziki talepteki artışa bağlı olarak 1.433 doları test ettiğini ve kar realizasyonuna başladığını dile getirdi.
Karabulut, realizasyon sonrasında ise Suriye'ye olası operasyonun rafa kalkmasıyla birlikte altının satış baskısı altında kaldığını bildirdi. Yeliz Karabulut sözlerini şöyle sürdürdü:
"12 Eylül'de ABD'de açıklanan istihdam taleplerinin beklentileri karşılaması ve FED'in 18 Eylül toplantısında parasal genişlemenin hızını azalması beklentisiyle 1.368'dan 1.310'a kadar geriledi. Bu süre zarfında altın en yüksek 1.433 dolar seviyesini gördü. Altında şu an teknik olarak incelediğimizde düşüş trendinin olduğu bugün itibariyle üst band 1.350 (bu seviye önemli bir direnç noktası), alt bant ise 1.307 dolar. Altın 1.307 seviyesini test eder ve kapanış gerçekleştirirse 1.300 dolar test edilir. Ki burası psikolojik sınırdır. 1.300 seviyesinin kırılması ise altını 1.250 dolara kadar taşıyabilir. Bu arada fiziki talepte de azalış olduğu gözlemleniyor."
Beklenen açıklama gelecek mi ?
FED Başkanı Ben Bernanke'nin 22 Mayıs 2013 tarihli açıklamasına vurgu yapan Yeliz Karabulut, "Bernanke, parasal genişlemenin hızının yıl sonunda azaltılacağı ve 2014 yılı ortasında parasal genişlemeye son verileceğini açıklamıştı. 22 Mayısla başlayan süreç altına sert satış getirmişti. Hemen hemen bütün piyasalarda etkisi sert görülmüştü" dedi.
"FED bu fırsatı kaçırmaz" diyen Karabulut şöyle devam etti: "Ekonomistlerle yapılan anketlerde çoğunluk parasal genişlemenin Eylül ayında azaltılmasını beklemektedir, bizim görüşümüzde bu yöndedir. Bir beklenti varken ve fiyatlanmışken FED bu fırsatı kaçırmayacaktır.  Bu sürecin uzaması piyasalarda tekrardan sert hareketlerin olmasına neden olabilir. Bizim beklentimiz parasalgenişlemenin hızının azaltılması başlayabilir fakat faiz tarafında ise düşük faiz politikasını 2015 yılından 2016'a kadar devam ettireceğini açıklayabilir. Sonuçta düşük faiz politikasını bu açıklamayı yapsa bile 2015'te son verebilir. Çünkü FED değişen koşullara göre hareket edeceğini her fırsatta açıklamaktadır. Böylelikle hem tahvil alım
programını azaltırken aynı zamanda tahvil faizleri tarafında sert hareketlerin önüne geçebilir. Dilerse 2015 yılı sonunda faizleri yükseltir fakat 2016'nın telaffuz edilmesi faiz cephesini rahatlatacaktır."
Altında satış baskısı olabilir
ALB Menkul Araştırma müdürü Yeliz Karabulut, altında önümüzdeki hafta satış baskısı olabileceğini belirterek, "Eylül'de yeni bir dip oluşturarak bu seviyeden tekrar fiziki talebin etkisi ve beklentinin gerçekleşmesi ile birlikte alımlar etkili olabilir. Çünkü bu süreç sonrasında ABD borç tavanı tartışmaları Ekimde başlayacak ve Suriye konusu da zaman zaman ön plana çıkacaktır. Bu aşamada Altın Eylül
ayında 1.307 seviyesinin aşağı yönlü kırılması ile birlikte 1.180 seviyesi tekrardan test edilebilir. Buradan tekrardan alımların etkili olabileceğini beklemekteyiz" dedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)