E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFAS’taymış---

FAS’taymış

FAS’taymış
13 Temmuz 2013 - 08:35 borsagundem.com

Taksim’de palayla gösterici kovalayan ve mahkeme tarafından ‘Kaçma şüphesi yok’ denilerek serbest bırakılan Sabri Çelebi’nin, Fas’a gittiği ortaya çık

PALALI görüntüleriyle Türkiye’yi ayağa kaldıran, tepkiler üzerine gözalıtına alınıp, ‘Kaçma şüphesi yoktur’ gerekçesiyle serbest bırakılan Sabri Çelebi Fas’a gitmiş. Talimhane’de marketi, oteli, kafe-restoranı, internet kafesi, otomobil kiralama şirketi ve turizm acentası olan Sabri Çelebi, 6 Temmuz’da elinde palayla bir kişiyi boğazından yaralamış ardından bir kadına palanın yanıyla vurup sonra tekme atarken görüntülenmişti. Saldırı görüntülerinin internet sitelerinde yayınlanmasından sonra aranan Çelebi, polisten gelen telefon üzerine emniyete gitti. Gözaltına alınan Çelebi ve 3 kişi,  ‘Polise direnme ve kasten yaralama’ suçlarından tutuklanmaları talebiyle İstanbul 30’uncu Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Mahkeme, üzerlerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın tedbir olması, sabit ikametgâhlarının bulunması ve kaçma şüphesi bulunmaması gerekçeleriyle şüphelileri serbest bıraktı.

SAVCI İTİRAZ ETTİ AMA...

Dosyaya atanan savcı Veysi Büyükkılıç, 9 Temmuz’da  Çelebi’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. 10 Temmuz’da İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosya, heyet tarafından incelendi. Heyet, 11 Temmuz’da Çelebi hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararda,  “Suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması, mağdur veya başkaları üzerinde baskı kurulma girişimi hususunda kuvvetli şüphe bulunması, turizm işi ile iştigal ettiğini beyan eden şüphelide mesleğiyle mutad olmayan şekilde ele geçen suç aletinin niteliği ve adli kontrol tedbirlerinin yeterli görülmemesi nedeniyle yakalama kararı çıkartılmasına karar verilmiştir” denildi. 

O GÜN YER BULAMAMIŞ
Mahkeme kararı, UYAP sisteminde yaşanan bir teknik arızadan dolayı 12 Temmuz’da  sisteme düştü. Polis, telefonu kapalı olan Çelebi’nin savcının serbest bırakılmasına itiraz ettiği günün ertesinde, 10 Temmuz’da Fas’a gittiğini belirledi. Çelebi’nin salı günü THY’yi aradığı ancak yer bulamayınca, ertesi gün 16.50’deki Fas Hava Yolları uçağıyla Kazablanka uçağına kendi, Faslı eşi ve çocuğu adına rezervasyon yaptırdığı anlaşıldı.
1 ay için ülkeyi terk etmem
HÜRRİYET’in Fas’ta telefonla ulaştığı Sabri Çelebi kaçmadığını savunarak, şunları söyledi: “Beni cani gibi gösterdiler. Oysa orada kamu malını yakıp yıkan, esnafın dükkânlarını yağmalayan insanlar vardı. Biz çok zarar gördük bu eylemlerden dolayı. Kimse esnafın durumunu anlatmadı. Ben serbest bırakıldıktan sonra hakkımda çok şey yazıldı. Ailem de bundan çok etkilendi. Benim küçük bir çocuğum var. Memleketi bırakıp gidecek de halim yok. Kayınpederime ameliyat sonrası ziyaret için Fas’a geldim. 10 gün içinde döneceğim. Bunu da herkes görecek. Alacağım 1 aylık ceza için memleketi terk edecek bir adam değilim. Herkes ‘kaçtı’ diyor ancak geri geldiğimde kaçmadığımı herkes görecek.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :)13 Temmuz 2013 10:17

    ergenekoncu olacaktı tek başına elindeki "pala" ile darbe yapma girişimden içeri atılınca sürüm sürüm sürünecekti.. ama neyseki ergenekoncu değil :)) BİZ İÇ BASINDA MASAL YAPSAKTA YABANCILAR BÖYLE YAZIYOR DÜŞÜNÜYOR. BİZ