E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemFaruk Çelik'ten Soma açıklaması---

Faruk Çelik'ten Soma açıklaması

Faruk Çelik'ten Soma açıklaması
17 Mayıs 2014 - 13:50 borsagundem.com

​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, maden faciasıyla ilgili henüz ortaya çıkmış bir rapor olmadığını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'daki maden faciasıyla ilgili, "Bu müessif olayın meydana geldiği ocakta müfettişlerimiz çalışmalara başlamış bulunmaktadırlar fakat incelemelerle ilgili henüz ortaya çıkmış bir rapor olmadığını söylemek istiyorum" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Soma'da facianın yaşandığı maden ocağının 2 yıl içerisinde 16 kez teftişten geçirildiğini belirtti.

'ÖLÜM AYLIĞI DA BAĞLANACAK' 
Bakan Çelik, Soma'daki maden kazasında yaşamını yitiren işçilerin ailelerine ölüm gelirinin yanında ölüm aylığının da bağlanması için yasal çalışma başlatılacağını ifade etti.

"İş güvenliğiyle ilgili bir farkındalık zaman istiyor" diyen Bakan Faruk Çelik, "Taşeronluğun sömürüye dönüştüğünü söyleyen bir bakanım. Ben bunu 2 yıldır söylüyorum. Bu yasayı bir an önce çıkarmak gerekiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • soylenen= eylem olmali17 Mayıs 2014 16:58

    Vurun Abalıya mantığıyla yapılmış bir yorum değildir. .madem o kadar teftiş geçti o zaman teftiş edenleri seveceksiniz bu nasıl teftiş. .İkincisi taşeronu bitir buna eyvallah ama görüşmelerde yok kıdem devlete yok bilmem ne bunları katma kalem kalem yap eyvallah..