E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEylül'de bütçe 14.1 milyar TL açık verdi---

Eylül'de bütçe 14.1 milyar TL açık verdi

Eylül'de bütçe 14.1 milyar TL açık verdi
16 Ekim 2015 - 10:31 borsagundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Eylül ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 9 aylık bütçe gerçekleşmelerinin belirlenmiş hedeflerle uyumlu olduğunu ve kaygıya gerek olmadığını bildirdi. 
Eylül ayı bütçe gerçekleşmelerini bir basın toplantısı ile açıklayan Şimşek'in verdiği bilgilere göre Eylül ayında merkezi yönetim bütçesi 14,1 milyar TL açık verdi. Bu dönemde faiz dışı 
bütçe açığı 7,7 milyar TL oldu. 
Ocak-Eylül döneminde merkezi yönetim bütçe açığının 13,5 milyar TL olduğunu ifade eden Şimşek, 31,3 milyar TL faiz dışı fazla verildiğini de vurguladı.
Konuşmasında bu yıl tamamı için bütçede revize hedeflere ve diğer hedeflere rahatlıkla ulaşıbileceğini ifade eden Şimşek, "2015 yılı sonunda bütçe gedirleri hedefi 503 milyar TL, gelir hedefi 478,5 milyar TL, bütçe açığı hedefi 24,5 milyar TL, faiz dışı fazla hedefi 29,5
milyar TL" diye konuştu.
Türkiye'nin kamu anlamında dengeyi bulduğunu da savunan Şimşek, 2015 sonunda kamuda sıfır açık beklediklerini vurguladı.

YENİ VERGİ YOK

Şimşek, "Şu anda yeni vergi ya da ilave bir vergi artışı öngörümüz yok" dedi.
Maliye Bakanı Şimşek'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: Bu yılki bütçede revize hedelere ve diğer hedeflere rahatlıkla ulaşabileceğiz. Bu yılki gerçekleşmelere bağlı olarak 2016 yılı bazımızda iyileşme var vaatlerimize rağmen 2016 bütçesinde sapma yok. Gerçekleşmeler gösteriyor ki, mali disiplin en güçlü şekilde devam ettirildi. Seçimin ardından yeniden iktidara gelirsek 2016 bütçesini bu şekilde hayata geçirmek istiyoruz. Büyüme 2016 için yüzde 4 öngörülüyor ama Türkiye'nin siyasi belirsizliği azalırsa rahat bir şekilde fazladan 1 puan daha büyür. Biz iktidarla olursak mali disiplini güçlü şekilde devam ettireceğiz. Bütçe gelirlerinin gelecek yıl yüzde 9.8 artmasını öngörüyoruz ve bu hedef gerçekçi. Seçim için beyannamede verdiğimiz taahhütleri bu bütçeye koyduk. Gelecek yıl 91.5 milyar tl sosyal güvenliğe aktaracağız. Gelecek yıl yatırımlara 52.1 milyar lira harcayacağız. Tarıma gelecek yıl 16.9 milyar liralık kaynak aktaracağız. Gelecek yıl yatırım ve personel dışındaki yatırımları sadece deflatör kadar artırıyoruz. İmkanlar olursa yatırımları öngörümüzden biraz daha fazla artıracağız. Seçim taahhütlerimiz bütçe öngörülerimizde herhangi bir bozulmaya yol açmayacak. Türkiye mali disiplinle 2016'ya girecek ve reformlar için gerekli kaynak var. Türkiye 25 yapısal reform uygulamasını hayata geçirecek. Reformlar için gerekli kaynak var. Maliye Bakanı Şimşek, toplantı sonrası soruları da yanıtladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • işte 16 Ekim 2015 10:44

    İşte gerçek Türkiye bu! işte artık denk bütçe rahat yapabiliriz.durmadan revize etmeye gerek kalmayacak.içerideki batıya çalışan hainler işte ak parti dürüstlüğü bu siz ise batılıların çıkarına hizmet ederek vatanınıza ihanet edenlersiniz.inşallah 2016 dan itibaren Türkiye devamlı faiz dışı fazla verecek.bu artı paralar ülkemize yatırım olarak dönecek.büyük projelere imza atılacak.kendi yerli ve milli savaş ve sivil uçaklarımızı,füzelerimiz,tanklarımızı,uçak gemilerimizi,hızlı trenlermizi ve bunun gibi dev projelerimizi gerçekleştireceğiz.bu hainlerde bu ülkden çekip gitmek zorunda kalacaklar.bakalım batılılar size o zaman bu zamanda olduğu kadar hürmet gösterecekler mi!