E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEuro dolar karşısında geriledi---

Euro dolar karşısında geriledi

Euro dolar karşısında geriledi
06 Nisan 2016 - 13:28 borsagundem.com

Euro, yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Fed'in son toplantı kayıtlarının açıklanmasını beklerken dolar karşısında düştü.

Euro, yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Fed'in son toplantı kayıtlarının açıklanmasını beklerken dolar karşısında düştü. Yatırımcılar tutanaklarda kesintiye uğrayan para politikası ayrışmasına ilişkin belirtiler arayacak.

Euro geçtiğimiz çeyrekte, AMB'nin ekonomik büyümeyi desteklemek üzere açıkladığı yeni teşviklerine rağmen son 5 yılın en büyük kazancını elde etmişti. Bunun nedeni Fed'in faiz artırımlarına daha yavaş bir hızda devam edeceğine ilişkin sinyaller vermesiydi. Çarşamba günü açıklanacak Fed tutanaklarında ve AMB'nin Perşembe günü açıklayacağı toplantı tutanaklarında daha önce euro ve doların hareketlerinde etkili olan para politikası ayrışmasının tekrar ileri sürüleceğine ilişkin spekülasyon artıyor.

Avrupa'nın ortak para birimi 16 benzer ana para biriminin 12'si karşısında değer kaybetti. IMF Başkanı Lagarde'nin haftasonu yaptığı açıklamada kurumun halihazırda Yunanistan'a verilecek kredilerin onaylanmasına "epey uzak" olduğunu söylemesi eurodaki değer kaybında etkili olmuştu. Lagarde Salı günü Frankfurt'ta yaptığı açıklamada küresel ekonomiye yönelik risklerin altını çizmişti. Bu durum AMB'nin yeni teşvikler sunmasını daha olağan hale getiriyor.

Credit Agricole'nin CIB biriminde G10 para birimleri araştırma şefi Valentin Marinov, "Yatırımcılar her iki para biriminde para politikası ayrışmasına ilişkin işlemlerin geleceği hakkında karar vermek için AMB ve Fed tutanaklarını bekliyor. Fed tutanakları daha önceki açıklamalardan daha şahin olacak. AMB tutanaklarıysa daha fazlasının yapılacağına ilişkin isteğin sinyallerini içerebilir. Euro önümüzdeki riskler nedeniyle performans gösterme konusunda sıkıntı yaşayabilir. Yunanistan ve küresel büyümenin yavaşlaması başlıca riskler" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)