E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiEuro Bölgesi'nde enflasyon yükselecek---

Euro Bölgesi'nde enflasyon yükselecek

Euro Bölgesi'nde enflasyon yükselecek
01 Haziran 2017 - 10:12 borsagundem.com

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma güçlendikçe, enflasyonun ECB teşvikleri azaltsa da yükselmeye devam edeceğini açıkladı.

Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, "Ekonomik toparlanmada güçlenme, enflasyonda Ağustos 2016'dan bu yana gördüğümüz artışın sadece bir saman alevi olmamasını daha muhtemel hale getiriyor. Para politikasındaki genişleme düşürülse bile enflasyon oranları önceki yıllardan gördüklerimizden daha yüksek olacak" diye konuştu.

Weidmann ayrıca, cari ekonomik görünüm ile riskler dengesinde iyileşme bir arada değerlendirildiğinde ECB Yönetim Konseyi'nin ileri dönük yönlendirmenin ayarlanması gerekip gerekmediğini ve zamanlamasını tartışmaya başlaması gerektiği görüşünde olduğunu da vurguladı.

ECB'nin 8 Haziran'da yapacağı toplantıda ekonomiye ilişkin daha iyimser olması, ancak ciddi politika değişiklikleri yapmaması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)