E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıEthereum’un zirveye yükselişi durdurulamayacak---

Ethereum’un zirveye yükselişi durdurulamayacak

Ethereum’un zirveye yükselişi durdurulamayacak
19 Ağustos 2021 - 11:01 borsagundem.com

deVere Group CEO’su Nigel Green, Bitcoin’in kripto dünyasının kralı olduğunu ancak Ethereum’un zirveye yükselişininin durdurulamayacağını söyledi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin piyasa değeri açısından dünyanın bir numaralı kripto parası. Aynı zamanda dijital varlıklar nedeniyle görülen devrim niteliğindeki değişimin de başlangıcı. Ancak Bitcoin zaman içinde sektörde yükselecek yeni bir krala boyun eğmek zorunda kalabilir. Finansal danışmanlık ve varlık yönetimi şirketi deVere Group CEO’su Nigel Green Market Watch’a yaptığı açıklamada, “Ethereum 2021 yılında Bitcoin’den yüksek performans göstermeye devam edecek ve zaman içinde rakibinin piyasa değerinin üzerine çıkacak” dedi.

Green 2008 yılında piyasaya sürülen Bitcoin’in piyasa liderliğini Ethereum’a kaptırabileceğini düşünüyor. Ethereum ise dijital altın olarak görülen Bitcoin’den daha fazla kullanım alanına sahip. Bitcoin’in değeri 2021 yılında %57 yükselirken, Ethereum’da %318 yükseliş görüldü. Bunun karşısında geleneksel varlıklarda çok daha düşük getiriler kaydedildi. S&P 500 endeksi yıl başından bu yana %18 yükselirken, Dow Jones Industrial Average %15 yükseldi.

Teknoloji hisselerinin ağırlıkta bulunduğu Nasdaq Composite ise yıl başından bu yana %14 yükseliş gösterdi. FactSet verilerine göre altın vadelilerinde %6 düşüş görüldü. Bitcoin’in temel çıkış noktası, para birimi ve değer koruma aracı olarak oldu. Ancak Ethereum’un network’ü birçok kişi tarafından birçok uygulamanın temeli olma potansiyelini taşıyan güçlü, açık kaynaklı ve merkeziyetsizleştirilmiş bir platform olarak görülüyor.

Ethereum 2015 yılında Vitarik Buterin, Charles Hoskinson ve Gavin Wood’un da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından oluşturuldu ve yazılım geliştiriciler bu ağın üzerinde farklı programlar yazabiliyor. Bu uygulamalar ise ‘akıllı kontratlar’ olarak biliniyor. Ethereum savunucuları dünyanın piyasa değeri açısından en büyük ikinci kripto parasının, en çok talep gören geliştirme platformu olduğuna dikkat çekiyor. Bu nedenle de Green Ethereum network’ünün “dünya çapında bir finansal platform” olabileceğini söylüyor.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum aynı zamanda birçok popüler ve yenilikçi platformun da temelini oluşturuyor. Bunlar arasında merkeziyetsizleştirilmiş finans ağları (DeFi) ve non-fungible token’lar (NFT) da yer alıyor. Giderek popülerleşen bu kullanım alanları Ethereum’u zaman zaman gölgede bırakabiliyor olsa da, bu durumun önümüzdeki aylarda değişebileceği düşünülüyor.

Ethereum ağında proof-of-work (emek/iş ispatı) sisteminden proof-of-stake (hisse ispatı) sistemine geçişin de dahil olduğu bir güncellemenin yanı sıra, depolama kapasitesinin de artması bekleniyor. Emek ispatına dayalı bir network, dağıtık hesap ağını doğrulamak için yüksek miktarda enerji kullanımı gerektiriyor. Bu da geleneksel kripto paraların temelini oluşturuyor. Ancak hisse ispatı sistemi sahiplik kanıtını gerektiriyor ve çok daha çevre dostu olarak görülüyor.

Bunun nedeni blockchain üzerinde işlemleri doğrulamanın yarattığı karbon salınımını düşürmesi. Ethereum’da beklenen bu değişim aynı zamanda dijital varlığın fiyatını da yükseltiyor. Green, “bu güncellemeler yalnızca Ethereum için değil, blockchain teknolojisi için de önemli bir gelişmeyi temsil ediyor” dedi. Açıklamasının devamında, “sonuç olarak bu Ethereum’un değerinin Bitcoin’i geride bırakacağı anlamına geliyor ve bu muhtemelen beş yıl içinde gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Green Ethereum’un kripto dünyasının lideri haline geleceği yönünde görüş bildiren ilk kişi değil. Yine de Bitcoin en büyük oyuncu olmaya devam ediyor ve kripto para piyasasının 1,96 trilyon dolarlık değerinin %44’ünü temsil ediyor. Ethereum ise piyasanın %19’unu oluşturuyor. Ancak yine de sektörde hangi kripto paranın liderlik pozisyonuna geçeceğini tahmin etmek imkansız. Düzenleyicilerin sektöre yönelik incelemeleri giderek yoğunlaşıyor. Aynı zamanda merkez bankaları kendi dijital paralarını piyasaya sürmeye hazırlanırken bu durum da birçok kripto varlığın karşısında tehdit oluşturuyor.

Küresel piyasalarda Fed sonrası negatif seyir

 

Altın, Fed sonrası riskleri azalttı

 

Demir cevheri fiyatları düşüşü sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)