E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEt ve Süt Kurumu GM Osman Uzun görevden alındı---

Et ve Süt Kurumu GM Osman Uzun görevden alındı

Et ve Süt Kurumu GM Osman Uzun görevden alındı
28 Mart 2022 - 18:54 borsagundem.com

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü görevine Mustafa Kayhan getirildi

Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü'nde değişime gidildi. 3,5 yıldır ESK Genel Müdürlüğü yapan Osman Uzun görevden alınarak yerine eski Hayvancılık Genel Müdürü Mustafa Kayhan getirildi.

Geçtiğimiz günlerde Et ve Süt Kurumu, kırmızı et fiyatlarına yüzde 48 zam yapmış, sığır kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, sığır bonfilenin kilosu ise 154 liradan 228 liraya yükselmişti.

Zam haberinin üstüne vatandaşlar ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturmuştu.

“ÇOK UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYORDU, FİYAT ARTIRDIK”

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun konuyla ilgili bir açıklamasında, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” demişti.

GÖREVDEN ALINDI

Uzun’un bu açıklaması sonrası dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden alındı. Uzun’un yerine Mustafa Kayhan getirildi.

KURUM’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Et ve Süt Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tarafından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü olarak görevlendirilen Mustafa Kayhan, görevi Osman Uzun’dan devraldı.

YENİ MÜDÜRDEN İLK AÇIKLAMA

Kurum daire başkanlarının hazır bulunduğu devir teslim töreninde konuşan Kayhan, üreticilerin refahı ve tüketicilerin gıdaya erişimi konusunun temel öncelikleri olduğunun altını çizdi.

Genel Müdür Kayhan, “Dünyada yaşanan sorunların ülkemiz tarımına ve hayvancılığına olan etkilerini gıda ve tarım ürünleri konusunda yaşanan küresel sorunları yakından takip ediyoruz. Kurumsal olarak alınması gereken önlemleri almaya ve hükümetimizin tarım ve gıda politikaları ile ilgili kararlarını en kısa ve en doğru şekilde uygulamaya gayret edeceğiz” dedi.

Erdoğan: Gıda fiyatlarındaki dalgalanmaları mercek altına aldık

 

Ayen Enerji'ye brüt takas tedbiri getirildi

 

Peak Games'in sahibi Zynga'nın devrine onay

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk31 Mart 2022 11:56

    Görevden alındı da zamlar geri alınmadı.artistik hareket bunlar

  • Mucise Reis ;)29 Mart 2022 09:18

    eee ne olacak ? Adam kendi tarlaya gidip ekim yapacak sahada sağım yapacak et besi hayvanlarımı yetiştirecek ? :D görevden alsan ne olur  10 kişi atasan ne olur   Bir kişi çıkıpda ucuz ucuz mamul yapacaz. ucuz girdiler edecez demeden bir halkt olmaz. Aynı şeyleri yıllardır yazmak , bugun lere gelineceğini bile bile mücadele etmek. ama bu saçma günlere gelmek :D onlarca m3 yol onlarda köprü saçma sapan beton yığınları yerine bir akıllı, YAAA DAMDA HAYVANLAR VAR, YEM FABRİKASI AÇALIM demed imi ? 1 akıllı yaa ithal giren malları kontrol ettim efendim yerli tohum yerli gübre, yerli tarım ilaçları, vb. yapalım diye akıl edemedimi? ben tüvvar olsam ithal alırdım yahu sen devletsin devlet...... ürettireceksin yahuu?? kanun hukmunde kararname ile 1 gecede herşeyi değiştirecek güç var ama, arsal tarla tapa binaya dönüyor karar ile, fabrika yok.. LOKANTA SAHİBİNE KIZDIM, GARSONU GÖREVDEN ALDIM misali :D

  • astor29 Mart 2022 08:36

    bunların cürümü bu kadar atamayla geldiler atamayla giddiler.

  • xyz29 Mart 2022 08:20

    Bunlar aynı tornadan çıkan keresteler gibi. Birbirinden farkı yok. Sokaklar bunlarla dolu. İlahiyat ve İmam Hatipler iyi çalışıyor. Arada bir hatalı ürün çıkıyor. Olacak o kadarda.

  • Türkoğlutúrk29 Mart 2022 08:18

    Yandaşların bile tası tarağı satıp yurtdışına kaçtığı duruma bakılırsa erken seçim şart.

  • vatandaş28 Mart 2022 21:29

    hepsi aynı biri gidecek diğeri gelecek ,vatandaşın kuyruk acısı devam edecek ,bu işbilmezler olduğu müddetçe,vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz,sadece aklını başından alacağız neye uğradığını bile farkedemeyecek ,allahuekberrrrrrr

  • Bik28 Mart 2022 20:04

    Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde kuyruk yok, fiyatlar düşük olmadığından!

  • kerimcandurdu28 Mart 2022 19:51

    Tarım desen berbat durumda hayvancılık desen aynı herşeyde dışarı bağımlı olduk sorsan dış güçler

  • Hehe28 Mart 2022 19:38

    Manda yogutlu ayran icsin iyi gelir

  • BORSACI28 Mart 2022 19:38

    günlük zam milletin bogazından geçecek hal bırakmıyor hükümet nerde acaba gerçi onlar muhtar maaşını 4750 tl yapmaya ugraşıyor avrupada muhtarlık diye bir şey yok çünkü her işini belediye halediyor bizim gibi çag dışı ülkelerde muhtarlık kaldı ayrıca bu muhtar ne iş yapar sadece 4 yılda bir gün oy pusulası dagıtır başka zamanda gören olmaz açıkçası 30 yılını bu devlete hizmetle geçiren bir emekli 3600 maaş aldıgı bu ülkede hak hukuk ve adalet mufrumu kalmadı .

  • Gökhan28 Mart 2022 19:32

    Et Balık Kurumu önündeki kuyruklarin sorumlusunu bulmuşlar !!!

  • Musa ak28 Mart 2022 19:31

    Kurumun önünde vatandaş kuyruk oluşturuyordu onun için görevden alındın hadii sana iyi kuyruklar gözüm hahaha