E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEt tesisindeki vakalar 1000’i geçti---

Et tesisindeki vakalar 1000’i geçti

Et tesisindeki vakalar 1000’i geçti
21 Haziran 2020 - 09:42 borsagundem.com

Almanya'daki mezbaha salgınında vaka sayısı 1000'i geçti. Firma yetkilileri yaşananlarla ilgili özür dilerken mazbahalarda çoğunlukla göçmenlerin çalıştırıldığı iddia edildi.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Hamburg kenti yakınlarında bulunan bir mezbahada çalışanlarda corona virüsü tespit edilmişti.

400’den fazla çalışanın bulunduğu tesisin sahibi olan firma ülke boyunca 19 tesise daha sahipti. Firmadan yapılan son açıklamada vaka sayısının 1029’a yükseldiği belirtildi.

FİRMA ÖZÜR DİLEDİ

Toennies adlı firmadan yapılan açıklamada, “Her şeyi doğru yaptığımızı düşünmüştük. Bir girişimci olarak sadece özür dileyebilirim. Yaşananlardan tamamen biz sorumluyuz” denildi.

Avrupa’daki en başarılı corona virüsü mücadelesini veren Almanya’da mezbahalardan kaynaklanan yeni vakalar sonrası fuarlar dahil birçok toplu etkinliğin yapılması ekim ayı sonuna kadar yasaklanmıştı.

Reuters’ın haberinde mezbahalarda çoğunlukla göçmenlerin çalıştığı ve bu göçmenlerin şirketin sağladığı evlerde sıkışık şekilde yaşadıkları ifade ediliyor.

Almanya mezbahalarında korona patlaması

Trump’a korona şoku: Bu kadarını beklemiyordu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • thore22 Haziran 2020 09:21

    boşa sevinmeyin.hepimizin akrabası orda.

  • Vb21 Haziran 2020 20:16

    Bir de bizim testleri kabul etmiyor , ugandanin testini kabul ediyordu.... şimdi bol bol test yapsın...

  • Yorum21 Haziran 2020 10:17

    Bunlar birde tesiste ya tesisin dışındaki hayatlarında çevreye yaydılarsa illaki yaydılar günlerce hemde birde yeni vakaların yaydıkları var yok ama yok yok Almanya büyük devlet onlara virüs bulaşmıyor

  • Yorum21 Haziran 2020 10:13

    Yaa vakaları böyle sıkarsın sıkarsın söylemezsin sonra böyle patlar Bi anda