E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifade verdi---

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifade verdi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ifade verdi
10 Şubat 2021 - 17:13 borsagundem.com

Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ, 4 Ocak'ta bir gazetede yeni çıkan kitabı hakkında yaptığı söyleşisinde kullandığı sözler nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 4 Ocak'ta bir gazetede yeni çıkan kitabının yaptığı söyleşisinde kullandığı sözler nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında ifade verdi.

DHA'nın haberine göre İlker Başbuğ, avukatı İlkay Sezer ile birlikte bugün İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nde 4 Ocak'ta yaptığı söyleşide, "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi" ifadelerini kullanan Başbuğ, bu sözleri nedeniyle hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifade verdi.

Savcılıktaki işlemlerinin ardından adliyeden ayrılan Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer sosyal medya hesabı üzerinden basın açıklaması paylaştı.

Açıklamada, "Müvekkilimiz İlker Başbuğ, kendisi hakkında yapılan suç duyurularına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daveti üzerine bugün ifade vermiştir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cahil herif11 Şubat 2021 00:28

    BU ilker abiye eline para verip git şurdan 2 ekmek al gel desen yolda parayı düşürüp kaybeder,eve eli boş döner kanısındayım.ilahi ilker abi.

  • Berber Bekri 10 Şubat 2021 22:04

    Kışla ile lojman arasında ömrü geçenler bi bakkala fırına gidip ekmek almamış insanlar kimi siyasetçi kimi tv. TV. Gezip yorumcu ocu bucu hatta tegmenlikten zartlanip mv. olmuşlar var hatta uçmuş da darbe yapmışlari var bunların pehhhh

  • Baba 10 Şubat 2021 19:13

    İnsanın başına ne gelirse dilindeeen Yaaa bak boru boru demek neymiş Herkonuda ilim sahibi kendisini Her sorunun cevabı vaar geeel geel abi sende geeel

  • manyak herif10 Şubat 2021 18:43

    bu yiğit adam istese'' ifade vermiyorum ulan .Ben bugüne bugün eski genelkurmay başkanıyım ''diyebilirdi.Bu da onun ne kadar demokrat ve hukuka saygılı olduğunu ,aynı zamanda işçi,köylü,devrimci yurttaşların arkasında olduğunu ,zaman zaman yaptığı  açıklamalarla mesela gemi güvertesinden yapmış olduğu beyanatlar tam bir demokrasi aşığı ve muhalefete destek atan çıkışları ile yiğit halkımızın takdirini kazanmıştır.fakat keşke burnunu siyasete sokmasada otursa oturduğu yerde tıpkı eski cumhurbaşkanı ahmet necdet sezer bey gibi.

  • Murat10 Şubat 2021 17:43

    Bu emekli paşalar siyasete girince boylarının ölçüsünü alıyorlar...bir kahvehanede 10 kişiyi ikna edemeyecek... dahası kahvehaneye girmeye tenezzül etmeyecek tipler ... Eski unvanlarına güvenerek memleket siyasetinde bir kıymeti harbiyeleri var zannediyorlar... İlker Bey ordu evine gidip briç oynayın...varsa torunlarınızla vakit geçirin...