E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gözaltına alındı---

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gözaltına alındı

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gözaltına alındı
13 Aralık 2022 - 22:14 borsagundem.com

Eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu'nun Tosya ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı

Beşiktaş Belediyesi’nde 2016 yılına ait müfettiş raporuyla başlayan soruşturmada hakkında gözaltı kararı alınan eski belediye başkanı Murat Hazinedar Kastamonu Tosya’da gözaltına alındı. Operasyon kapsamında sabah saatlerinde 16 şüpheli yakalanmış, Hazinedar adreslerinde bulunamamıştı.

Operasyonla sonuçlanan süreç, mülkiye müfettişlerinin 2016 yılındaki incelemesiyle başlatıldı. Yapılan incelemelerde rüşvet ve irtikap iddialarına yer verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı rapor üzerine soruşturma başlattı. Dosyayla ilgili İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlendirildi.

Mali Polis ekiplerince geçmiş dönemde yer alan iddialarla ilgili yapılan çalışmada aralarında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın da bulunduğu 17 şüpheli belirlendi.

16 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüphelilerden 16'sı sabah saatlerinde gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler arasında Hazinedar'ın yardımcılığını yapan 2 eski belediye başkan yardımcısı ve aktif görevdeki bir zabıta müdürü gözaltına alındı.

Polis ekipleri hakkında gözaltı kararı alınan Murat Hazinedar'ı adresinde bulamadı. Hazinedar akşam saatlerinde Kastamonu Tosya'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Murat Hazinedar'ın İstanbul'a getirileceği öğrenildi.

MURAT HAZİNEDAR KİMDİR?

2014 yılında CHP'den Beşiktaş Belediye Başkanı seçilen Murat Hazinedar, 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında, pasaportuna tahdit koyularak, yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı.

Hazinedar’ın kardeşi de görevden uzaklaştırıldı

 

Erdoğan'dan Murat Hazinedar açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pala14 Aralık 2022 07:26

    Zaman aşımına 2 yıl kala dava açılmış. İfadesi alınacak, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalacak. Dosyaya karara bağlanıp yargitaydan onanana kadar zaman aşımından düşecek

  • Mucise Reis : )14 Aralık 2022 06:15

    Ülkemize nereden buldun tarzı, kazançların beyanını takip eden sistemin gelmesini umuyorum. yüzde 1 kadar incelenen, hatta sistemde otomatık değil, benim istediğim kişi incelenir sadece mantığından kurtulmak için. Herkesin maaşı belli. is insanı ise kurumlar vergisi kazancından geliri belli. ama bir bakıyorsun evler yatlar katlar... eee nereden bu suyun değirmeni ? ha bire aflar gele gele yapan karlı kalıyor bu işlerde. Sistemin kokuşmuşluğu ve particilik üzerine yapılan incelemeler... mesela dezenfektan incelemesi ne  oldu ? ben vatandaşım herkes incelenmeli, otomatik sistemler yapılar ile. biz partisizler gibi partililerde incelenmeli. x adam kuyumcu, yıllık kazanç asgari ücretli kadar değil, ama kredi kart harcamalar uçuyor..sermayesi belli , stok belli.. eee kazanç yoksa nasıl hayatta kalıp bu adam yaşıyor ? aç olsa altın satar evıne ekmek alır... yani, sistem bozuk, Ankarada koca koca binalar ? Melih zamanında mesela...yazık bu ulke insanına

  • Yanguni 14 Aralık 2022 10:55

    eee nereden bu suyun değirmeni değil....nerden bu değirmenin suyu...😉😉

  • Türk.14 Aralık 2022 07:34

    Sen bile inanmıyorsun kendine. Laik rejimin pislikleri bunlar. Hala ayikmiyosun.