E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk bankalarına yönelik haberler asılsız---

Türk bankalarına yönelik haberler asılsız

Türk bankalarına yönelik haberler asılsız
26 Ekim 2017 - 13:06 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, son dönemde çıkan Türk bankaları ve Türk şirketlerine yönelik haberleri değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, son dönemde Türk bankalarına yönelik çıkan haberlerin spekülatif olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. Ertem, "TL'yi güçsüz gösterip faiz artışına zorlama gayreti var" diye konuştu.

ABD'nin Türk bankalarına ceza keseceği iddialarının ardından dün de Alman bankaların kredi musluğunu kısacağı söylentileri piyasaya yansıdı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Alman finans kurumlarının Türk şirketlere kredi vermeyi askıya alacağı iddialarını yalanlayarak, "Bu haberler Türkiye'ye operasyon" değerlendirmesini yaptı.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ertem, bankalara yönelik bu tür haberlerin 15 Temmuz'un devamı niteliğinde olduğunu söyleyerek, "Bu operasyonlar karşısında çok ciddi önlemlerimiz var, dolayısıyla bunlar etkili olmuyor. Türkiye ekonomisinin temelleri de sağlam, artık o temellere de ulaşamıyorlar" dedi.

Ertem, "Alman bankaları ile ilgili haberler gerçek dışı. EBRD'nin Türkiye'ye desteği artarak sürüyor, sorun yok. Alman bankalardan da bugün açıklama gelebilir. Alman bankaları haberi faiz kararı öncesi manidar. Alman banka haberi gibi haberler Türkiye'ye operasyon. Akşam kurda ufak bir yükselme oldu, geri geldi" diye konuştu.

Bu tür spekülatif haberleri yapan uluslararası ajansların kendi itibarlarını zedelediğini söyleyen Ertem, "TL'yi güçsüz gösterip faiz artışına zorlama gayreti var. Merkez Bankamızın sıkı duruşunun sürmesi gerektiği piyasaların çok güçlü beklentisi. Artık piyasalar Merkez Bankasının ne yapacağını görüyor, bu çok önemli bir kazanım" ifadelerini kullandı.

"Piyasa sürprizlerden ve beklenmedik hareketlerden hoşlanmaz, Merkez Bankasının görünür olması lazım" diyen Ertem, en şeffaf merkez bankalarından birinin TCMB olduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci26 Ekim 2017 20:43

    dolar düşecek diyen bu danışman değil miydi? dolar şimdi 3,85 olmuş. hiç utanma yok algı operasyoncusu

  • emekle26 Ekim 2017 16:47

    Enflasyona bak faiz düşük bankaların karına bak borsaya bak gıda fiatlarına bak tereyağı 24 tl idi şimdi 40 tl faiz 13 yagdaki artıs yüzde yuz bilende konusuyor bilmeyende malı başka yolla götürüyorlar bu faiz oranı düşuk bile cambaza bak deyip malı götüruyorlar gavur parası vebleri dolu faiz haramya sahtekarlığın daniskası

  • Emekli26 Ekim 2017 15:45

    En bir emekli olarak Sn Erdoğan’ın yanında değilim. Sağ görüşlüyüm. Sn Akşener’i deneyeceğim

  • melih5326 Ekim 2017 14:11

    önce vize ** sonra amerikadan tekrar 2.hamle (henüz şuyu *halinde Türk bankalarına ceza**)şimdi almanyadan bankalara saldırı.**ekonomik saldırı hızla devam ediyor..varlık fonu yönetimi çok başarısız kaldılar..sanırız seçilen yöneticiler bu devletlerle kötü olmak istemiyor..siyaset acil değişime gitmeli..varlık fonu çok önemli..

  • Selim koray26 Ekim 2017 13:55

    15 temmuz darbesini dağıttık amaçları ekonomi üzerinden ülkeyi zor durumda bırakmak amaç Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yıpratmak zor durumda bırakmak ama başaramayacaklar halkın seçtiği cumhurbaşkanının yanındayız

  • Misafir26 Ekim 2017 13:53

    Bunların hepsi faizz lobisi

  • e.göy26 Ekim 2017 13:27

    FAİZLER ZATEN YÜKSEK YARI YARIYA İNMESİ LAZIM