E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErtem: Kur seviyesi oldukça abartılı---

Ertem: Kur seviyesi oldukça abartılı

Ertem: Kur seviyesi oldukça abartılı
16 Kasım 2017 - 12:26 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Ertem, makro verilere bakıldığı zaman kur seviyesinin oldukça abartılı ve spekülatif olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Dolar/TL'deki hareketliliği yorumlayan Ertem, "Makro verilere bakıldığında kur seviyesinin oldukça abartılı ve spekülatif olduğu görülüyor, burada bir gerileme olacaktır" ifadesini kullandı.

TCMB'nin güçlü durduğunu ve gerekli önlemleri aldığını söyleyen Ertem, 'TL uzlaşmalı vadeli döviz işlemi' mekanizmasıyla ilgili olarak, "Reel sektörün kısa ve orta vadeli borçlarını çevirebilme adına çok önemli bir adımdır, spekülatif atakları engelleyecek bir mekanizma. Kur zararını TCMB üstlenecek, bu bir nevi üst düzey hedge mekanizmasıdır. Döviz kurunu belirli bir seviyede sabitlemeyi ve reel sektörü finans etmeyi öngörüyor" değerlendirmesini yaptı.

Ertem, "TCMB'nin önceki düzenlemeleri de bankacılık sistemi üzerinden reel sektörü rahatlatmak üzere kurgulanmış adımlar" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)