E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemEroğlu da İMO'ya şikayet edildi---

Eroğlu da İMO'ya şikayet edildi

Eroğlu da İMO'ya şikayet edildi
30 Ocak 2014 - 04:36 borsagundem.com

TMMOB, Erdoğan Bayraktar'dan sonra oda ve şubeleri Anayasa'ya aykırı olarak denetleyen Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nu da İMO'ya şikayet etti

Bir süre önce odaların gelirlerini tırpanlayan yasa nedeniyle İnşaat Mühendisi olan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, üç ay meslekten men cezası alırken, TMMOB bu kez de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun İMO’ya şikayet edilmesine karar verdi.

Hürriyet'in haberine göre, TMMOB Yönetim Kurulu, son toplantısında Anayasa’ya aykırı olarak oda ve şubeleri denetlemek isteyen Bakan Eroğlu hakkında şikayette bulunma kararı verdi. Bakanlık yasal yetki çerçevesinde bir süre önce Orman Mühendisleri Odası’nı (OMO) denetledi. Bu kapsamda daha sonra OMO’ya bağlı Bursa ve Sakarya Şubeleri de denetimden geçti.

DENETİM İZNİ VERİLMEDİ

Bakanlık yetkilileri son olarak da denetim için İstanbul Şubesi’ne gitti. Ama şube yöneticileri yetkililere karşı çıkarak denetim izni vermedi. Bunun üzerine bakanlık, TMMOB’a bir yazı yazarak İstanbul Şube yöneticileri ve OMO Merkez Yönetimi hakkında suç duyurusu ve disiplin soruşturması açılmasını istedi. Bunun üzerine TMMOB da bakanlığa karşı cevap yazısı yolladı.

Yazıda Bakan Eroğlu’nun Rehberlik ve Teftiş Yönetmeliği’ne aykırı işlem yaptığı belirtildi. Bu nedenle İnşaat Mühendisi olarak İMO’ya kaydı bulunan Eroğlu hakkında şikayette bulunuldu. İMO Yönetim Kurulu’nun şikayeti onaylaması durumunda Eroğlu’nun dosyası Disiplin Kurulu’na sevk edilecek. Disiplin Kurulu da Eroğlu hakkında meslekten süreli olarak men cezası gelebilecek. Eroğlu’nun Disiplin Kurulu’nda alınan karara itiraz etmesi halinde dosya Yüksek Onur Kurulu’nda yeniden görüşülerek karara bağlanacak.

BAYRAKTAR İTİRAZ ETTİ 

Eski Bakan Bayraktar hakkında da “TMMOB ve odaların gelir ve yetkilerini elinden alan gece yarısı torba yasa değişikliği” konusunda soruşturma açmıştı. Karar göre aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Bayraktar üç ay boyunca meslekten men cezası almıştı. Ancak Bayraktar’ın İMO’nun kararına itiraz ettiği öğrenildi. Men cezası alan bir üye karardaki süre boyunca mesleğini yapamıyor. Mesleğe ilişkin hiçbir imza yetkisini kullanamıyor. Ayrıca bu ceza, kişinin meslek siciline de işleniyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)