E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErmenistan ve Türkiye anlaşmasında 'Rusya' ayrıntısı!---

Ermenistan ve Türkiye anlaşmasında 'Rusya' ayrıntısı!

Ermenistan ve Türkiye anlaşmasında 'Rusya' ayrıntısı!
02 Temmuz 2022 - 16:17 borsagundem.com

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye ve Ermenistan arasındaki kara sınırının iki ülkeyi ziyaret eden üçüncü ülke vatandaşlarının geçişine mümkün olan en yakın zamanda açılması üzerinde mutabakata varıldığını bildirdi.


Ermenistan ve Türkiye, üçüncü ülke vatandaşlarının geçişi için kara sınırını açmayı kabul etti

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı basın servisi, sınırın açılması ve doğrudan hava kargo taşımacılığının gerçekleştirilmesi için gerekli tüm prosedürlerin başlatıldığını vurguladı.

Ayrıca taraflar doğrudan hava kargo ticaretinin de mümkün olan en yakın zamanda başlatılması için anlaşmaya vardı.

Rusya vatandaşları Ermenistan üzerinden Türkiye’ye kara yoluya gidebilecek

Haberrus'taki habere göre; Ermenistan ve Türkiye’nin kara sınırlarını üçüncü ülke vatandaşlarına açması, Batılı devletlerin yaptırımları sonrası lojistik ve ulaşım sıkıntıları yaşayan Rusya’ya büyük fayda sağlayacak.

Rusya vatandaşları Ermenistan üzerinden kara sınırını kullanarak Türkiye’ye giriş çıkış yapabilecek. İlerleyen zamanlarda lojistik koridorunun kurulmasıyla birlikte Rus TIR’ları yüklerini Gürcistan’a alternatif olarak Ermenistan-Azerbaycan güzergahını kullanarak Rusya’ya getirebilecek.

Ermenistan ve Türkiye arasındaki kara sınırı, Karabağ sorunu nedeniyle Ankara tarafından 1993'ten beri kapalı.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki diplomatik ilişkiler geçen yıl Aralık ayında müzakerelerin başlamasıyla kuruldu. Şubat ayında Ermenistan ve Türkiye direkt uçuşlara yeniden başladı.

Laçin koridorundaki bazı yerleşimler Azerbaycan'ın kontrolüne geçecek

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ ile Ermenistan arasında ulaşımı sağlayan Laçin koridorunda yeni bir güzergah oluşturulması nedeniyle bölgedeki bir dizi yerleşim biriminin Azerbaycan'ın kontrolüne geçeceğini söyledi.

Paşinyan, daha güvenli bir ulaşım sağlanması güzergahın değiştirileceğini ve yeni koridorun tamamen Rus barış güçlerinin kontrolünde olacağını ifade etti.

Bölgedeki Berdzor, Agavno ve Sus yerleşimlerinin ise Azerbaycan'ın kontrolüne geçeceğini belirten Paşinyan, "Berdzor sakinlerinin sorunlarını hükümet kararıyla çözüyoruz. Onlara daire verilecek. Bugün Laçin'de aileler yaşamıyor. Agavno sakinlerinin sorunları Dağlık Karabağ yönetimi tarafından çözülecek. Sus'taki durumla ilgili ise bir bilgim yok" ifadelerini kullandı.

9 Kasım 2020 tarihli üçlü açıklamada, tarafların mutabakatıyla üç sene içinde Laçin koridorunda yeni ulaşım güzergahının inşaat planının belirleneceği ve ardından Rus barış gücü birliklerinin bu güzergahın korunması için görevlendirileceği belirtilmişti.

Ermenistan'la normalleşme sürecinde sıcak gelişme

 

Ermenistan'da protesto esnasında çatışma çıktı! 60 yaralı

 

Ermenistan yine karıştı: 100'den fazla gözaltı

 

Ermenistan'la Zengezur Koridoru açılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)