E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'la görüşür müsünüz sorusuna Esad'tan küstah yanıt!---

Erdoğan'la görüşür müsünüz sorusuna Esad'tan küstah yanıt!

Erdoğan'la görüşür müsünüz sorusuna Esad'tan küstah yanıt!
11 Aralık 2019 - 09:46 borsagundem.com

Suriye lideri Esad, 8.5 yıldır Suriye'de devam eden iç savaş nedeniyle küstahça Türkiye, ABD ve AB'yi suçladı. Erdoğan'la görüşür müsünüz sorusuna ise "Bir gün yapmak zorunda kalırsam, bundan gurur duymam” yanıtını verdi.

Suriye lideri Esad, ülkesini 8.5 yıldır harap eden iç savaş nedeniyle her zaman yaptığı gibi Avrupa’yı, Türkiye’yi ve ABD’yi suçladı. Avrupalı ülkeleri aşırılıkçıları finanse etmekle suçlayan Esad şunları söyledi:

“Basit bir soruyla başlayalım. Bu sorunu kim yarattı? Avrupa’da neden mülteciler var? Çünkü Avrupa ve elbette ki ABD, Türkiye ve diğerleri tarafından desteklenen terörizm yüzünden. Fakat Avrupa Suriye’de yaratılan kaosun ana oyuncusu. Yani ne ekersen onu biçersin.”

“Avrupa’yı neden ana oyuncu olarak nitelendirdiği” yolundaki soruya Esad, “Çünkü açıkça destek verdiler. Avrupa Birliği, Suriye’deki teröristleri birinci gün, birinci hafta ya da başından bu yana destekledi. Suriye hükümetini suçladılar ve Fransa gibi bazı rejimler silah gönderdiler” yanıtını verdi.

RUSYA-TÜRKİYE ANLAŞMASI

Rusya’nın Türkiye ile taviz vererek uzlaşmasına ilişkin bir soruya ise Esad’ın yanıtı şu şekilde oldu: “Rusya’nın rolünü anlamak lazım, Rusya’nın ilkelerini anlamak zorundayız. Rusya uluslararası hukuka ve o hukuka dayanan uluslararası nizamın Rusya’nın ve dünyadaki herkesin çıkarına olduğuna inanıyor. Yani onlar Suriye’yi destekleyerek, uluslararası hukuku destekliyorlar; bu işin bir noktası. İkincil olarak, teröristlere karşı olmak, Rus halkının ve dünyanın geri kalanının çıkarınadır.”

Suriye Devlet Başkanı bu konuda düşüncelerini aktarmaya şöyle devam etti: “Yani, Türkiye ile olmak, bu tavizi vermek, Türkiye’nin işgalini desteklemek anlamına gelmiyor; tersine Türkleri Suriye’yi terk etmeleri yolunda ikna etmek için bir rol oynamak istiyorlar. Türkleri desteklemiyorlar.”

DENGEYİ SAĞLAMAK İÇİN

Türklerle ve Kürtlerle ilgili olarak ABD’nin ve Batı’nın olumsuz rolü nedeniyle Rusların dengeyi sağlamak üzere devreye girdiği savunan Beşar Esad, Rusya’nın pozisyonun çok açık olduğunu belirtti: Suriye’nin toprak bütünlüğü, egemenliği. Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye’nin işgaliyle çelişiyor. Bu çok açık ve net.”

Monica Maggioni ardından “Uzun vadede siz ve Sayın Erdoğan arasında bir görüşme planı var mı?” sorusunu yöneltti. Esad ise “Bir gün yapmak zorunda kalırsam, bundan gurur duymam” yanıtını verdi. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cc12 Aralık 2019 00:48

    Biz zaten senin halkını ülkemizde ağırlamak için seni sattık biz severiz bir öyle bir böyle yapmayı sen ilk dediğildin son da olamazsın pyd lileri davul zurnayla uğurladık sonra kırmızı halılar serdik sonrada terörist dedik zaten terörist bunlar ama ne hikmetse sonra anladık rus ucanı düşürdük ben talimat verdim dedik sonra föte yaptı oldu dönğel ğülen dedik salya sümük ağladık sonra fetö terör örğütü oldu hele zarrap olayı tam bir komedi önünde takla atan bakanlar sayğın işadamı demeler bu sebebden halkbank davaları saymayla bitmiyor en son birlikte dava arkadaşları yeni parti kurmaya başlayınca biranda adamlar dolandırıcı olarak lanse edilmesi saymayla bitmiyor

  • Objektif12 Aralık 2019 00:43

    Bu iş şimdi olmasa 30 sene sonra olacaktı.40 YILDIR bekaa vadisinde terörist yetiştirip üstümüze saldılar.Bu Suriyeye öyle ya da böyle girecektik zaten.Başka yolu yoktu bu işin.Olan oldu.Önümüze bakıcaz.Sabırla gücümüzün yettiğince bölgeyi düzenlemeye devam edicez.Biz yapmassak onlar yapıyor.

  • Capla hama12 Aralık 2019 00:01

    Adam ne güzel ifade etmiş, tam bir diplomasi dili

  • Nuri11 Aralık 2019 20:52

    Esat reisin kendi görüşü,bize ne

  • Ali11 Aralık 2019 20:40

    Adamın haklı.. Ne ekersen onu biçersin diyor..Senelerce dedeleri kendi bekaada terörü desteklediler pkk yı Türkiye nin üstüne saldırttılar.. Türk Ordusu Suriye ye girmekte çok haklı. Cumhurbaşkanımızın dediklerine kulak assaydınız bu noktaya gelinmezdi..Beslediğin terör seni kemiriyor şimdi..

  • Altümsek11 Aralık 2019 19:47

    Katil Esad adi herif sen kimsin reis kim

  • Nedim11 Aralık 2019 18:42

    Bak şimdi yakında sen de Türkiye ye sığınırsan hiç şaşırmam!  Zaten ordun falan kalmadı!

  • Demokratik özgür seçim11 Aralık 2019 17:10

    Suriye'de demokratik özgür seçim olursa bu Esadı seçerler mi acaba.. Şutlarlar diye tahmin ediyorum. Bu durum Rusya'nın işine gelmez bu yüzden demokratik özgür bir Suriye olmayacak bence. Fransa niye Esadı terketmiş orası ilginç Fransa'yı çok sever bu Esadın grubu.

  • fatih istanbul11 Aralık 2019 15:11

    BABAN  TÖRERİSTLERE  KUCAK  AÇTI  BESLEDİ SENDE  ONDAN  AŞAĞI  DEYİLSİN  LÜZGAR  İKTİNİZ  FIRTINA  BİÇTİNİZ  ÜLKENİZİ  YÖNETMEYİ  BAŞARAMADINIZ   ENKAZA  ÇEVİRDİNİZ  DÜŞMANIMIZ  DEDİĞİNİZ  İSRAİL  TOPRAKLARINIZI  İHLAK  ETTİ  BİR  FÜZE  ATMADINIZ  KENDİ  ÜLKENİZİ  VATANDŞLARINI  ÖLDÜREN  CANİ BİR  KATİLSİNİZ

  • Pardus11 Aralık 2019 15:04

    Adam küstah, bizimkiler ypgyi destekleyen trump ile hergün görüşüp her fırsatta fotoğraf çektiriyor. Küstahlık yapmayıp ülkesini bölen teröristleri besleyenlerle sıkı fıkı olmalı

  • Kamil11 Aralık 2019 14:43

    Ruslar , yardım ayağına seni yiyip bitiriyor, Akdenizde üs verdin , hava alanları yaptılar, hava savunma sistemi kuruyoruz bahanesiyle memleketine yerleştiler. Sonra çıkar acısı. Yerinde olsam petrollerimi gaspettiler gerekçesiyle abd ile rusları kapıştırırdım. Dene bakalım, ne göreceksin. Sana mı çalışacaklar , birbirlerine mi (6)  (6) 

  • Malkoçoğlu11 Aralık 2019 14:00

    Eşin hanimefendi ile beraber geldin Sn.Erdoğanı ve eşini ziyaret ettin, bu söylediğin AB nin hedefi olacaksın gel Türkiye ile elele ver şu sınırlarında yataklık yaptığın PKK yı berabr bitirelim, ekonomik işbirliğimiz gelişsin, üniversiteye gitmesine izin vermediğin kız alıp fakat kız vermediğin Türkmenlerin de haklarını ver Türkiyede yaşayan senin soydaşların bizim güneydoğudaki vatandaşlarımız olan kardeşlerimiz bu sorumları yaşamıyor, nolur sende bu işlere bir elat dediğinde ABİ diyerek budan ayrıldın bir ay geçmeden AB nin ve diğerlerinin elinde oyuncak olarak Erdoğana yani ABİ ne düşman oldun. Şimdi de gurur meselesi yapıp masaya oturmak istediğin halde içindeki şeytana uyup düzelemiyorsun. Türkiye terörü bitirip bölgeyi ve seni de düzene sokacak merak etme, Trump ı bile düzeltip dünyaya bakışını değiştirip Yahudi lobisine fırça attıran bir lider var şu anda karşında otur ve itaat et.

  • Ozan11 Aralık 2019 13:42

    ADAM Haklı.

  • Okie Dokie11 Aralık 2019 13:05

    Vay küstah vayyyyy.

  • ene11 Aralık 2019 12:17

    yönetmeye çalıştığın ülkede sadece türk askeri mi var, hırbo. yetmişiki milletin askeri var. sözcü gazetesi RTE nin aleyhine olduğu düşündüğü ne varsa ayyuka çıkartıyor, katili dolaylı olarak temize çıkartıyor. 

  • Hayin11 Aralık 2019 12:14

    sonunu merak ediyorum

  • köfteci11 Aralık 2019 18:49

    onun sonunu merak edenler çoğu siyaset yapmıyor artık en kötü ihtimal moskova da zenginlerin yaşadığı rublevka semtinde yaşar

  • HÜLYA ÇİFTCİ11 Aralık 2019 11:19

    bunların yöneticileri müslüman falan değil.tüm islam ülkeleri kan ağlamaktadır.

  • Dejavu11 Aralık 2019 10:39

    Ülkede haberleri hep sözcümü yapıyor nedir

  • Ahmet11 Aralık 2019 10:30

    Adam gayet haklı bir şekilde yanıt vermiş. TEBRIKLER....

  • Selahattin Ölmez11 Aralık 2019 11:19

    vatan hainleri ortaya çıkmız.

  • ANK11 Aralık 2019 10:29

    bizimkikilerin soyleminden daha normal bu

  • MERT E.11 Aralık 2019 10:00

    e adam gayet normal cevaplamış, bir küstahlık yok

  • Sakıp Sencan11 Aralık 2019 11:20

    aynı vatan hainlerinden üç yorum ulan 50 sene önce chp nin iktidarında kıtlıklarla büyükleriniz uğraşıyor idi her halde o dönemleri özlediniz galiba.