E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'ın Macron açıklaması sonrası Fransa'dan ilk hamle---

Erdoğan'ın Macron açıklaması sonrası Fransa'dan ilk hamle

Erdoğan'ın Macron açıklaması sonrası Fransa'dan ilk hamle
29 Kasım 2019 - 22:18 borsagundem.com

Fransa, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'yı Erdoğan'ın Macron'a sarfettiği sözler nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağırma kararı aldı

Fransa lideri Emmanuel Macron'un "beyin ölümünün" gerçekleştiğini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri nedeniyle Ankara-Paris hattında yaşanan gerginlik tırmanıyor.

Erdoğan'ın sözleri üzerine Elysee Sarayı'ndan bir yetkili, "Bu bir açıklama değil. Bunlar hakaret" dedi. AFP'ye konuşan Fransız yetkili, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın izahat için Dışişleri Bakanlığına çağrılacağını sözlerine ekledi.

İsmi açıklanmayan yetkili, Fransa'nın, "bu hakaretler üzerine yapacak yorumu" bulunmadığını da belirtti.

Associated Press ajansı tarafından açıklamalarına yer verilen bir başka yetkili de Türk Büyükelçi'nin Fransa Dışişleri Bakanlığına çağrılacağını teyit etti. Yetkili, Fransa ve diğer NATO müttefiklerinin Türkiye'den Suriye'deki planları konusunda "net yanıtlar" beklediğini ifade etti.

Erdoğan, Barış Pınarı Harekâtı konusunda ABD ve Türkiye'nin tutumunu eleştirerek "NATO'nun beyin ölümüne tanık oluyoruz" diyen Macron’a yanıt verirken, "Fransa Cumhurbaşkanı Sayın Macron, bak Türkiye'den sesleniyorum, NATO'da da söyleyeceğim, önce sen kendi beyin ölümünü bir kontrol ettir" demişti.  (DW)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron'a sert tepki

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim30 Kasım 2019 22:04

    Bir zamanlar Sarkozi bayağı havlıyordu!   Hatta zaman zaman  belirli ölçüde zarar da veriyordu!  Bu Macron ise zamanla fino tarzında havlıyor.  Yani pek takan falan yok.   Asıl aynı ağzı kullanan siyasi hödüklere bakmak lazım!  Fransa ta nerelerden gelip orada bu pkk itlerini beslemeye devam ederken buradaki muhalif zerzevatlar ise  ne işimiz var Suriye de?  diyecek kadar alçalıyor.

  • Osman30 Kasım 2019 20:37

    Onlar  Türkiye NATO'dan atılsın derken hakeret olmuyor biz aklını başına devşir derken hakaret oluyor.Türkiye Ab ye üye olmak için hala bekliyor.Unutun gitsin bunlarla ortaklık felan olmazzzzzzzzzzzzzz.AB ye üye olmak için müracaat bile etmek ezikliğin önde gidenidir.Hemen başvurunuzu geri çekin işinize bakın.

  • Dd30 Kasım 2019 13:26

    AB yi ardına almış her yere burnunu sokuyor. Hitler 3 günde fransa nin tamamını aldı. Suriye de pay kapma peşinde çakal. 

  • ..30 Kasım 2019 00:55

    laf olsun torba dolsun. bu tarz her ay yenisini gördüğümüz balon gündemlere takılmayın. boş yapıyorlar

  • Jeu tem30 Kasım 2019 00:13

    Ey fransa alacagiz sizi eyaletimiz yapacagiz )))

  • Er29 Kasım 2019 22:57

    Fransa , Osmanlı’nın bir şehri değilmiydi? Reisss kime nerde nasıl konuşacağını bilir Boş konuşmaz Macron a gerekeni yüzüne de söler Ayrıca , reis ne dediyse arkasında ölüme gidecek milyonları var . Bizde sarı yelekleri ancak trafik denetimi yapan asil polis imiz giyiyor. Sizdeki gibi protesto edenler değil. Haddini bil macron , Micro’na dönüşmene az kaldı

  • As30 Kasım 2019 09:54

    Ne zannettin koşa koşa kapına ı gelecekti.

  • Aks1529 Kasım 2019 22:39

    İşte adam gibi adam. Benim istediğim baskanım bu. Fransa baskanına hakettigi gibi davranmış.

  • .......29 Kasım 2019 22:56

    verin gazı....