E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan talimat: Türkiye rehineler için devrede---

Erdoğan'dan talimat: Türkiye rehineler için devrede

Erdoğan'dan talimat: Türkiye rehineler için devrede
11 Ekim 2023 - 21:51 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çatışmaların sürdüğü İsrail-Filistin hattında, esir takası için Hamas'la müzakere süreci yürüttüğü bildirildi

Hamas militanlarının 7 Ekim'de başlattığı saldırılar sonrası çatışmaların sürdüğü İsrail-Filistin hattında her iki taraftan binlerce insan hayatını kaybederken çok sayıda kişinin de rehin alındığı bildirildi.

Hamas'ın üst düzey yetkilisinin olası 'ateşkes' ifadelerine İsrail kanadından 'hayır' yanıtı verilirken esir konusunda da henüz bir adım atılmadı. Son olarak Katar'ın olası bir mahkum takası da dahil olmak üzere arabuluculuk görüşmelerinde yer aldığını doğrulamasının ardından yeni bir iddia daha ortaya atıldı.

Habertürk'te yer alan habere göre; İsrail ile Hamas arasındaki gerginlik de her geçen saat tansiyon artarken Türkiye'nin rehineler için Hamas'la müzakere süreci yönettiği bildirildi.

MÜZAKERE YÜRÜTME TALİMATI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgede gerginliğin daha fazla tırmanmaması için açıklamalar yaparken, rehineler için müzakere sürecinin yürütülmesi talimatı verdiği öğrenildi.

HAMAS'IN ELİNDE KAÇ REHİNE VAR?

Tam rakam bilinmese de Hamas'ın elinde İsrail'den kaçırılan en az 150 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bunlardan kaçının sivil, kaçının asker olduğuna ilişkin bir bilgi bulunmuyor.

NATO'dan İsrail'e kritik çağrı

 

Putin'den önemli destek: Filistin devleti kurulmalı

 

Saldırılarda 5. gün! İsrail savaş hükümeti kuruyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail örgüt gibi davranmamalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.